Αλματώδης ήταν η αύξηση των νοσηλειών με κοροναϊό τον περασμένο μήνα ειδικά στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας.

Οι αυξημένες νοσηλείες πιέζουν ακόμη το σύστημα, με αποτέλεσμα ασθενείς να περιμένουν για μία κλίνη στη ΜΕΘ.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, σήμερα 6 Δεκεμβρίου, συνολικά 130 διασωληνωμένοι ασθενείς βρίσκονται εκτός ΜΕΘ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών, όπου ο αριθμός των ασθενών covid-19 φτάνουν τους 90, ενώ υπάρχουν τέσσερα περιστατικά στην Παιδιατρική και 13 διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ.

Μάλιστα από την εφημερία του Σαββάτου κυκλοφόρησαν φωτογραφίες με ασθενείς με κοροναϊό να περιμένουν στους διαδρόμους μέχρι να αδειάσει μία κλίνη.

Σύμφωνα με τα συνολικά στοιχεία του Νοεμβρίου για τα νοσοκομεία της 4ης ΥΠΕ, μόνο τον Νοέμβριο σημειώθηκαν 2.395 εισαγωγές.

Νοσηλείες – Αύξηση σχεδόν 80% τον Νοέμβριο στην 4η ΥΠΕ

Οι εισαγωγές δηλαδή αυξήθηκαν περίπου 79% σε σχέση με τον Οκτώβριο, οπως αυξήθηκαν 14% και οι εισαγωγές των non-Covid ασθενών. Δυστυχώς, νοσηλεύθηκαν 27 έγκυες θετικές στη νόσο Covid 19, 7 εκ των οποίων διασωληνώθηκαν στη ΜΕΘ-Covid του ΓΝΘ “Ιπποκράτειο”.

Αύξηση στις εισαγωγές στις ΜΕΘ

Μάλιστα η αύξηση των εισαγωγών στις ΜΕΘ covid φτάνει σε 37% σε σχέση με τον Οκτώβριο και 75% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο.

Μεγάλος είναι και ο αριθμός των εισαγωγών non covid περιστατικών για νοσηλεία. 16.794 βρέθηκαν στο νοσοκομείο, 14% περισσότεροι σε σχέση με τον Οκτώβριο.

Υπερδιπλασιασμός κρουσμάτων

Τέλος υπερδιπλάσιες από κάθε άλλο μήνα ήταν και οι μολύνσεις του SARS-COV 2 μέσα στο Νοέμβριο που μας πέρασε με το αριθμό να φθάνει στα 196.732 άτομα, όταν τη μεγαλύτερη ως τότε άνοδο είχε ο περασμένος Αύγουστος με 94.889 άτομα.

Η ηλικία των 40-64 ετών ήταν αυτή που με ποσοστό 34,60%, επλήγη περισσότερο, ενώ το αντίστοιχο χαμηλότερο ποσοστό νόσησης το είχαν οι ηλικίες άνω των 65 ετών με ποσοστό 11,47%.