Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ανάλογα με αυτά του Πολυτεχνείου έχει λάβει η Αστυνομία ενόψει της 13ης επετείου από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Μάλιστα, η ΓΑΔΑ έχει σχεδιάσει μέτρα για το ενδεχόμενο επεισοδίων και θα κινηθεί στην ίδια κατεύθυνση με τα αστυνομικά μέτρα για το Πολυτεχνείο, τα οποία χαρακτηρίζονται επιτυχημένα.

Το κέντρο της Αθήνας θα μοιάζει με «φρούριο» καθώς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, περί τους 4.000 αστυνομικούς θα βρίσκονται επί ποδός.

Το έργο των αστυνομικών θα ενισχύουν τρεις αίαντες καθώς και ελικόπτερα και drones. Παράλληλα στο ίδιο πλαίσιο έχουν προγραμματιστεί και έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για αύριο Δευτέρα.

Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι παρά την ισχυρή αστυνομική παρουσία στο κέντρο της Αθήνας, η εντολή προς τις αστυνομικές δυνάμεις θα είναι να έχουν παράλληλα διακριτική παρουσία αποφεύγοντας να απαντούν σε προκλήσεις, αλλά να επέμβουν άμεσα σε περίπτωση που παρατηρηθούν έκτροπα.

Ταυτόχρονα η Ασφάλεια και οι άλλες αστυνομικές υπηρεσίες του λεκανοπεδίου, θα είναι σε ετοιμότητα για την επιτήρηση στόχων και ελέγχους.

Υπενθυμίζεται ότι για αύριο έχουν οργανωθεί πορείες στη μνήμη του 15χρονου Αλέξη ο οποίος δολοφονήθηκε στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλλα στα Εξάρχεια από σφαίρες αστυνομικού.

Οι προγραμματισμένες πορείες

Όπως κάθε χρόνο οι εκδηλώσεις που έχουν εξαγγελθεί είναι οι συγκεντρώσεις στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, στις 12 το μεσημέρι των μαθητών και διαφόρων συλλογικοτήτων στις 18.00 το απόγευμα, ενώ θα ακολουθήσουν πορείες στη Βουλή.

Όπως ανακοινώθηκε, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που έχουν προγραμματιστεί, θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Από τη διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.