Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για να ανοίξουν οι κάλπες του πρώτου γύρου των εκλογών του ΚΙΝΑΛ. Αύριο, Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021, από τις 7 το πρωί έως τις 7 το βράδυ οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ψηφίσουν έναν από τους έξι υποψήφιους που διεκδικούν την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής.

Ήδη τα γραφεία του κόμματος στην Χαριλάου Τρικούπη έχουν ετοιμαστεί, ώστε να υποδεχθούν τους συνεργάτες των υποψηφίων για την βραδιά των αποτελεσμάτων του πρώτου γύρου.

Οι έξι υποψήφιοι θα βρίσκονται με το επιτελείο τους στα «στρατηγεία» τους, εκεί όπου θα βρίσκεται και το in.gr, το οποίο και θα μεταδίδει όλες τις εξελίξεις, το κλίμα, αλλά και τι λέγεται στα «πηγαδάκια».

    Τελευταίες βόλτες και συναντήσεις για τους έξι υποψηφίους

Σήμερα Σάββατο, οι έξι υποψήφιοι έκαναν τις τελευταίες βόλτες τους, πριν ανοίξουν οι κάλπες.

Με μια χαλαρή βόλτα με το επιτελείο και τους υποστηρικτές του πέρασε ο Ανδρέας Λοβέρδος, το τελευταίο 24ωρο πριν τη μεγάλη «μάχη» της Κυριακής. «Εμείς ήρθαμε για να νικήσουμε. Να είμαστε χαρούμενοι αύριο το βράδυ» είπε στις κάμερες και απηύθυνε κάλεσμα για ευρεία και δυναμική συμμετοχές στις εκλογές.

Μεγαλύτερη συμμετοχή από αυτή του 2017 που είχε φτάσει τους 200.000 ψηφοφόρους προέβλεψε για τις κάλπες της Κυριακής ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής» τόνισε πως στόχος του είναι να μεγαλώσει την παράταξη. «Η προοδευτική διακυβέρνηση αφορά στην αυτόνομη κυβερνητική προοπτική του Κινήματός μας και αυτό επιδιώκω με την υποψηφιότητά μου. Να γίνει ξανά η παράταξή μας πλειοψηφούσα, με κυβερνητική προοπτική» τόνισε χαρακτηριστικά.

Mαζική συμμετοχή και καθαρή εντολή ζήτησε από τη Σητεία ο Νίκος Ανδρουλάκης. «Είμαι σίγουρος ότι η παράταξή μας επιστρέφει ως πρωταγωνιστής» υπογράμμισε.

«Είναι η ώρα κάθε μία και κάθε ένας από εμάς να γίνει η Αλλαγή που έχει ανάγκη η παράταξη» τόνισε ο Παύλος Γερουλάνος, κατά την κεντρική ομιλία του στην Αθήνα.

«Οι πολίτες πρέπει να κατανοήσουν και να δώσουν την απάντηση που πρέπει πως η εσωκομματική εκλογική διαδικασία δεν πρέπει να είναι μάχη στρατευμένων μηχανισμών ή εξωθεσμικών κέντρων ισχύος» συμπλήρωσε ο Χάρης Καστανίδης.

Ο Παύλος Χρηστίδης, σε ομιλία του στο Ναύπλιο, σημείωσε ότι κοιτάει «καθαρά το μέλλον που ανήκει στην αυτόνομη και θαραλλέα Σοσιαλδημοκρατία».

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Οι κάλπες σε 840 εκλογικά τμήματα σε όλη την Ελλάδα θα είναι ανοικτές από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα της Κυριακής και θα μπορεί να ψηφίσει όποιος πολίτης επιθυμεί, είτε είναι μέλος είτε φίλος του κόμματος.

Επίσης, σε 11 χώρες στο εξωτερικό θα στηθούν 22 εκλογικά τμήματα για τους αποδήμους. Οι ψηφοφόροι μπορούν να ψηφίσουν όπου τους διευκολύνει και μπορούν να ενημερωθούν για τα εκλογικά κέντρα στην ιστοσελίδα του Κινήματος Αλλαγής.

Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια των εκλογών θα τηρούνται όλα τα υγειονομικά μέτρα και οι ψηφοφόροι μπορούν να κατεβάσουν την αίτηση εγγραφής μέλους και φίλου για να την έχουν έτοιμη, ώστε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις.

Ο Δημήτρης Μαύρος, Διευθύνων Σύμβουλος της MRB και ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, γ.γ. της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ μίλησαν στην ΕΡΤ για το πώς αναμένουν να εξελιχθεί η σημαντική εκλογική διαδικασία την Κυριακή.

«Την επόμενη μέρα να βγούμε ενωμένοι και ισχυροποιημένοι» τόνισε ο κ. Χριστοδουλάκης.

Πότε θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα

Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται περίπου μία ώρα αφότου κλείσουν οι κάλπες.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις από κομματικούς παράγοντες και την ΕΔΕΚΑΠ, ενδέχεται να υπάρχει μία σαφέστερη εικόνα για το αποτέλεσμα γύρω στις 21:00, εκτός και αν η διαφορά είναι μικρή μεταξύ των δύο ή τριών πρώτων υποψηφίων.

Πού θα ψηφίσουν οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ

Οι υποψήφιοι για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής θα ψηφίσουν την Κυριακή στα ακόλουθα εκλογικά τμήματα:

  • Ο Ανδρέας Λοβέρδος στο Πνευματικό Κέντρο Μεταμόρφωσης
  • Ο Νίκος Ανδρουλάκης στο Δημοτικό Αθλητικό και Πνευματικό Κέντρο Ηρακλείου Κρήτης
  • Ο Παύλος Γερουλάνος στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων
  • Ο Γιώργος Παπανδρέου στο Παλαιό Δημαρχείο Ταύρου
  • Ο Παύλος Χρηστίδης στο 22ο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Αθηναίων
  • Ο Χάρης Καστανίδης στο Ε’ Διαμέρισμα της Δημοτικής Κοινότητας στη Θεσσαλονίκη.