Ο Ολυμπιακός έδειξε χαρακτήρα μέσα στο Καζάν και έφυγε ένα σπουδαίο διπλό από την πρωτεύουσα του Ταταρστάν, επικρατώντας στην παράταση της Ούνικς με 87-84 για την 13η αγωνιστική της EuroLeague.

Οι ερυθρόλευκοι βρίσκουν ρυθμό και εκτός έδρας καθώς αυτό το δεύτερο σερί διπλό για την ομάδα του Μπαρτζώκα μετά από αυτό στο Μιλάνο και πλέον με το ρεκόρ στο 9-4 μπορεί να έχουν βλέψεις για κάτι πολύ καλύτερο από ό,τι και ο ίδιοι είχαν σχεδιάσει στο ξεκίνημα της χρονιάς. Από την άλλη, η Ούνικς δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει για πέμπτο σερί παιχνίδι και έπεσε στο 7-6.

Ήταν ένα καταπληκτικό παιχνίδι, με τρομερές διακυμάνσεις στο σκορ και αλλαγή στην ψυχολογία για τις δύο ομάδες, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν πιο ψύχραιμος στην παράταση και κατάφερε να φύγει με ένα σπουδαίο διπλό από το Καζάν. Σπουδαία εμφάνιση από τον Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος είχε 22 πόντους (3/3 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 7/7 βολές), 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 5 κλεψίματα και 36 στο σύστημα αξιολόγησης σε 38:10΄. Εξαιρετικός και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης με την πολύπλευρη συνεισφορά του, καθώς τελείωσε με 10 πόντους, 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Για την Ούνικς, Λορένζο Μπράουν και Αϊζάια Κάνααν ήταν οι κορυφαίοι για την ομάδα του Περάσοβιτς, τελειώνοντας με 21 και 20 πόντους αντίστοιχα, αλλά ο Μάριο Χεζόνια δεν μπόρεσε να τους «μιμηθεί», με τον Κροάτη να έχει μεν 11 πόντους, αλλά ήταν αρκετά άστοχος με 3/14 σουτ εντός παιδιάς.

Ο Σλούκας τον συμμόρφωσε

Η Ούνικς μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και με «όπλο» τις γρήγορες επιθέσεις βρέθηκε στο +7 (13-6) μετά από πέντε λεπτά αγώνα. Ο Χεζόνια βοήθησε σε αυτό με 2/2 τρίποντα, ενώ ο Ολυμπιακός μέτρησε 3 λάθη, έχοντας κακές επιλογές στην επίθεση.

Η κατάσταση ισορρόπησε στη συνέχεια του δεκαλέπτου, με τους ερυθρόλευκους να βρίσκουν σκορ από τις βολές (7/8) και μετά από δέκα λεπτά να βρίσκεται πίσω με μόλις τρεις πόντους (20-17), παρά τα 0/6 τρίποντα που είχε.

Ο Σλούκας μπήκε στο παρκέ και συμμόρφωσε το παιχνίδι του Ολυμπιακού, βελτιώνοντας την εικόνα του στην επίθεση. Αυτό είχε αντίκτυπο και στο ταμπλό, με ένα σερί 7-0 να βάζει τους ερυθρόλευκους μπροστά με πέντε (24-29). Ο Έλληνας γκαρντ ήταν αυτός που πέτυχε και το πρώτο τρίποντο για τους Πειραιώτες μετά από οχτώ άστοχες προσπάθειες, ενώ το προβάδισμά τους έφτασε και τους εφτά (33-40, 19΄) χάρη στα δύο σερί εύστοχα σουτ από τα 6,75.

Ωστόσο, ο Λορένζο Μπράουν πέτυχε εφτά σερί πόντους για την Ούνικς στον χρόνο που απέμενε, βοηθώντας τους Ρώσους να πάνε στα αποδυτήρια πίσω με μόλις δύο πόντους (40-42).

Δεν το τελείωνε, αλλά δεν το πλήρωσε

Η Ούνικς μπήκε αρκετά ζεστή στο δεύτερο ημίχρονο και με πρωταγωνιστή τον Κάνααν, που σημείωσε τρία τρίποντα στο δεκάλεπτο, πέτυχε 17 πόντους σε πέντε λεπτά και πήρε το προβάδισμα με δύο πόντους (57-55). Ο Ολυμπιακός δεν έχασε την ψυχραιμία του και έμενε μέσα από την επίθεση στη διεκδίκηση του αγώνα. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο 62-59, με τους γηπεδούχους να έχουν 5/8 τρίποντα και τους ερυθρόλευκους μόλις 1/9.

Ο Σλούκας συνέχισε τη θετική του παρουσία στις αρχές του τελευταίου δεκαλέπτου και με 5 πόντους στο ξεκίνημα βοήθησε για να τρέξει ο Ολυμπιακός ένα σερί 8-2 σε 1:30΄ και να προηγηθεί με 64-67. Το σκηνικό παρέμενε αναλλοίωτο μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου, με τους ερυθρόλευκους να έχουν ένα μικρό προβάδισμα, αλλά να μην καταφέρνουν να «τελειώσουν» το παιχνίδι καθώς είχαν κακές επιλογές σε κάποιες επιθέσεις. Είναι χαρακτηριστικό πως έκαναν 5 λάθη στο τέταρτο δεκάλεπτο, με τον Κάνααν να ισοφαρίζει σε 75-75, ένα λεπτό πριν το τέλος και το παιχνίδι να οδηγείται στην παράταση με σκορ 77-77, μετά από καλάθια των Φαλ και Τζεκίρι.

Στο έξτρα πεντάλεπτο, ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο του ρυθμού, βρήκε μεγάλα καλάθια από τον Λαρεντζάκη και τον Βεζένκοφ στο τελευταίο λεπτό και έφτασε σε ένα σπουδαίο διπλό με 87-84.

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 40-42, 62-59, 77-77, 84-87