Επίθεση στη Κυβέρνηση αλλά και προσωπικά στον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, εξαπέλυσε σήμερα Τετάρτη από το βήμα της Βουλής, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, με αφορμή την υποχρεωτικότητα του εμβολίου για τις ηλικίες άνω των 60 που ανακοίνωσε χθες ο Πρωθυπουργός.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στην τοποθέτηση του κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει και την τροπολογία τους τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, απευθύνθηκε στον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη και είπε: «η μεγαλύτερη σας αποτυχία είναι ότι με βάση επίσημα στοιχεία του κ. Τσιόδρα που ανακοίνωσε ότι οι νεκροί από αρχή της πανδημίας που ήταν πλήρως εμβολιασμένοι ήταν 701! Στις 7/11 οι νεκροί είναι 1.047! Δηλαδή από τις 10/10 μέχρι τις 7/11 πέθαναν δυστυχώς 346 πλήρως εμβολιασμένοι! Πόσοι πέθαναν ακριβώς το ίδιο διάστημα συνολικά στη χώρα; 1.118! Τι ποσοστό είναι οι 346 στους 118; Αυτό είναι η επιτυχία σας;».

Η απάντηση Πλεύρη και το ξέσπασμα Πολάκη

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο Θάνος Πλεύρης λέγοντας ότι δεν είναι σωστό το μήνυμα που εκπέμπεται με αυτή την τοποθέτηση του Παύλου Πολάκη.

Η παρέμβαση αυτή προκάλεσε την εκρηκτική αντίδραση του Παύλου Πολάκη ο οποίος μίλησε για καταστροφική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση. «Δεν θα μας μιλήσετε εσείς για επιστήμη. Έχω σώσει χιλιάδες ανθρώπους εγώ στην ζωή μου. Τι ποσοστό είναι αυτό από τα επίσημα στοιχεία», είπε.

Στη συνέχεια ο Παύλος Πολάκης ανέφερε: «Τώρα που μιλάμε στις λίστες ΜΕΘ βρίσκονται διασωληνωμένοι και ψάχνουν κρεβάτι ΜΕΘ 136 ασθενείς. Σήμερα εμφανίζουμε το υψηλότερο ποσοστό θανάτων από covid μεταξύ των προηγμένων χωρών της ΕΕ», είπε.