Συγκλονίζει ο τραγικός θάνατος νοσηλεύτριας σε δυστύχημα που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης, λίγο αφότου η άτυχη γυναίκα είχε τελειώσει την βάρδιά της στο νοσοκομείο του Ρίου. Το τροχαίο σημειώθηκε στην Εθνική Οδό Αντιρρίου Ιωάννινων, μεταξύ Ευνοχωρίου – Μεσολογγίου, στο ύψος της Αρχαίας Καλυδώνας.

Η 42χρονη Μαρία Μπάθα, όπως ήταν το όνομά της, εργαζόταν ως νοσηλεύτρια στην Α’ Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου του Ρίο.

Συντετριμμένος ο πατέρας της

Ο πατέρας της μίλησε ζωντανά στο MEGA, κάνοντας λόγο για ένα άτομο που ήθελε να βοηθά τους πάντες.

«Είμαι τόσο συγκλονισμένος. Τι να σας πω, τι να σας πω» λέει ο πατέρας της άτυχης 42χρονης.

«Λυγίζει» και η φωνή του σπάει. «Ήταν ένα παιδί γελαστό, χαρούμενο. Είχε πάρα πολλές φίλες τι να σας πω. Δούλευε από τις 11 το βράδυ που πήγε μέχρι τις 7 το πρωί. Ερχόταν προς το Μεσολόγγι κι έγινε αυτό που έγινε» συνεχίζει ο τραγικός πατέρας.

«Δεν μας ειδοποίησε κανένας αλλά το έβλεπα εγώ. Πάντα η Μαρία μας έπαιρνε. 8.30 ώρα ήταν εδώ. Πάει 9 η ώρα και δεν φάνηκε. Κατέβηκα στην αγορά» ανέφερε. Έμαθε από περαστικό πως η κόρη του ενεπλάκη σε θανατηφόρο τροχαίο.

«Μου λέει κάποιος υπάρχει Μπάθα στο Αϊδωνοχώρι γιατί μου λέει έγινε ένα τροχαίο. Και σηκώνομαι και πηγαίνω στο νοσοκομείο και μαθαίνω τα πάντα» λέει σπαρακτικά ο πατέρας της άτυχης νοσηλεύτριας.

Πέθανε στο καθήκον

Η 42χρονη Μαρία Μπάθα ήταν νοσηλεύτρια στο Ρίο και ζούσε στο Μεσολόγγι. Κάθε μέρα διένυε 45 χιλιόμετρα κι άλλα τόσα στον γυρισμό για να προσφέρει νοσηλευτική. «Έφυγε στο καθήκον. Ήταν κουρασμένη πάρα πολλές ώρες» λέει η θεία της.

Βγαίνουν ματωμένες από τις βάρδιες

Το πρωί της Τρίτης το αυτοκίνητο της άτυχης Μαρίας συγκρούστηκε μετωπικά με αγροτικό στην παλιά εθνική οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων. Οι επιβάτες του αγροτικού μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, ενώ οι πυροσβέστες αναγκάστηκαν να κόψουν τις πόρτες για να απεγκλωβίσουν την Μαρία η οποία ήταν ήδη νεκρή.

Ο Γιώργος Αρβανίτης, εκπρόσωπος ένωσης νοσοκομειακών Ελλάδος, δήλωσε: «Κατά πάσα πιθανότητα η κοπέλα αποκοιμήθηκε και αυτό καταδεικνύει την εξουθένωση των συναδέλφων».

Ο προϊστάμενος ΤΕΠ Μεσολογγίου, Λάμπρος Λιάπης δήλωσε: «Ωράρια εξαντλητικά. Τα παιδιά βγαίνουν ματωμένα από τις βάρδιες. Έφυγε στο καθήκον γιατί έφευγε από τη νυχτερινή βάρδια».

Η κηδεία της άτυχης Μαρίας πραγματοποιήθηκε σε στενό οικογενειακό κύκλο.