Ένα ακόμη πανέμορφο γκολ για τον Γιώργο Μασούρα, αυτή την φορά με την φανέλα της Εθνικής στο χθεσινό ματς με το Κόσοβο. Το γκολ του άσου του Ολυμπιακού που ήταν από τα λίγα πράγματα που μπορεί να κρατήσει η Εθνική μας μετά από ένα ακόμη αποτυχημένο βράδυ. Την γνώμη μου την έχω καταγράψει για την Εθνική.

Την πήραν να παίζει μπαράζ για Μουντιάλ και την κατάντησαν να μην μπορεί να νικήσει το Κόσοβο. Το γιατί είναι απλό. Και δεν έχει να κάνει με το υλικό που είναι καλό και αν το δουλέψουν σωστά και αν δεν κάνουν… επιλογές βάσει «προτιμήσεων» μπορεί να αποδώσει σημαντικά πράγματα. Έχει να κάνει με την ανυπαρξία πλάνου και μια ΕΠΟ που μόνο με την Εθνική δεν ασχολείται. Και μόνο που ακόμη και τώρα μετά τη νέα αποτυχία του κύριου τίποτα στον πάγκο συνεχίζουν να σκέφτονται να τον κρατήσουν για άλλα δύο χρόνια, δείχνει πολλά.

Το θέμα όμως δεν είναι η Εθνική, ξέφυγα. Ο Γιώργος Μασούρας παίζοντας ως δεύτερος επιθετικός ήταν ξανά ο καλύτερος του γηπέδου πετυχαίνοντας ένα πανέμορφο γκολ και συνεχίζοντας τις υψηλές «πτήσεις» και την φετινή σεζόν. Ο Μασούρας που με τα έξι γκολ που έχει πετύχει στον Ολυμπιακό είναι ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας, με ένα λιγότερο πίσω από τον Ελ Αραμπί.

Και όπως είναι απολύτως λογικό δεν βγαίνει ούτε για πλάκα, ούτε στα διπλά, από το βασικό σχήμα του Ολυμπιακού. Με τον Πέδρο Μαρτίνς να ποντάρει πολλά σε αυτόν και για τα ματς που έρχονται με αρχή το ντέρμπι του ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ. Με τον Μασούρα να έχει βρει πλέον το «ταίρι» του στην άλλη πλευρά της επίθεσης. Τον Γκάρι Ροντρίγκες που οι ελπίδες για να προλάβει και να παίξει στο ντέρμπι είναι πολλές.

Ο Γκάρι που έχει τον ρόλο του βασικού πλέον στο πρωτάθλημα αφού όπως μας έχει δείξει στην πράξη στα ματς με τον ΠΑΟΚ και τον Ιωνικό που έπαιξε βασικός, αλλάζει τον Ολυμπιακό προς το καλύτερο. Και μαζί με την συνολική επιθετική δουλειά, με τις πλαγιοκοπήσεις που κάνει και την εκρηκτικότητα που δίνει, αλλάζει προς το καλύτερο και τον Λαλά. Και αυτό είναι ένα επιπλέον κέρδος για τον Μαρτίνς που ξέρει πως στα ματς που υπάρχουν μέχρι την διακοπή του πρωταθλήματος θα πρέπει να παρουσιάσει έναν Ολυμπιακό καλύτερο σε απόδοση και κυρίως πιο αποτελεσματικό και στο επιθετικό και στο ανασταλτικό κομμάτι.

Η επιστροφή στις προπονήσεις σήμερα το απόγευμα βεβαίως θα αρχίσει να δείχνει στον Μαρτίνς πράγματα για το ποιους μπορεί να υπολογίζει στην πρώτη «διαβολοβδομάδα» με ΑΕΚ, Φενέρ και Βόλο. Τα νέα στο κομμάτι των τραυματιών θα τα μάθουμε σύντομα, οι ενδείξεις είναι καλές για όλους. Το ζητούμενο για τον Μαρτίνς είναι να μπορέσει να έχει την ομάδα όσο έτοιμη την θέλει για το ντέρμπι με την ΑΕΚ σε πρώτη φάση. Με το δίδυμο στα άκρα, Μασούρα-Γκάρι να είναι ένα από τα βασικά του «όπλα» για το διπλό. Στην επιστροφή του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ μετά το περσινό 1-5 των πλέι οφ…