Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» φιλοξενήθηκε η Πρόεδρος ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, η οποία βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για ένα συνέδριο.

«Είναι ένας νέος άνθρωπος 34χρονων διασωληνώθηκε τη Δευτέρα και πέθανε Τετάρτη ξημερώματα Πέμπτης», δήλωσε η κ. Παγώνη για το θάνατο του 34χρονου εμβολιασμένου που κατέληξε στο νοσοκομείο «Γεννηματάς».

«Ήταν διασωλημένος εκτός μονάδας  στο τμήμα  Covid και θέλαμε να πάμε στη ΜΕΘ Covid», σημείωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Η κ. Παγώνη τόνισε πως ήτανε καθημερινά το νοσοκομείο σε επαφή με το ΕΚΑΒ για μπορέσει να βρεθεί κρεβάτι, γιατί είχε μόνο ένα παράγοντά κινδύνου την παχυσαρκία, άλλα δεν πρόλαβε να μεταφερθεί.

«Ήταν υπέρβαρος. Η παχυσαρκία ήταν ένας παράγοντας κινδύνου που επιβάρυνε την περίπτωση του», πρόσθεσε η κ. Παγώνη.

«Η ιατρική είναι μελέτες βάση λοιπόν των μελετών και όχι προσωπικής άποψης κανενός μας δεν μπορούμε να προχωρήσουμε όσον αφορά τα εμβόλια τις θεραπείες και τα φάρμακα που έχουμε για τις διαφόρους νόσους.

Αυτό που έχουμε σαν αποτέλεσμα είναι πολύ μεγάλες μελέτες από το εξωτερικό και όχι ιδιαίτερα από την Ελλάδα. Εμείς συμμετέχουμε γιατί σαν πληθυσμός όπως ξέρεις συγκριτικά είμαστε σε πολύ μικρότερο αριθμό. Οι μελέτες αυτές από Ιαπωνία, Κίνα και  Αμερική μας λένε ότι η τεχνική του εμβολίου με m- Rna, αυτή που γνωρίζουμε και θα συνεχιστεί και η τρίτη δόση είναι ασφαλής και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα», ανέφερε η κ. Παγώνη απαντώντας σε σχετική ερώτηση του κ. Λάμπρου  Σταμάτη Στασινού.

«Όσοι περνάνε Covid έχουν σοβαρές βλάβες στα όργανα τους», αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να εμβολιστεί ο κόσμος για να σωθεί συμπλήρωσε η κ. Παγώνη.

«Μπορεί να έχουμε και άλλες μεταλλάξεις δεν σταματάμε στη μετάλλαξη Δ. Τα δεδομένα μέχρι τώρα δείχνουν ότι όλα τα εμβόλια καλύπτουν και τη μετάλλαξη Δ», υπογράμμισε.

«Δε θεωρώ ότι είναι αποτελεσματικό έναντι των νέων μεταλλάξεων», δήλωσε ο κ. Λάμπρος Σταμάτης Στασινός, ο οποίος είναι αρνητής του εμβολίου και ανησυχεί για τις συνέπειες του στον ανθρώπινο οργανισμό.

«Το εμβόλιο έχει σώσει εκατομμύρια ζωές σε όλο τον κόσμο», τόνισε για τη χρησιμότητα και αποτελεσματικότητα του εμβολίου η κ. Παγώνη.