Ανοιχτό άφησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, το ενδεχόμενο επιβολής νέων περιορισμών για τους ανεμβολίαστους, ακόμη και τον αποκλεισμό τους από την εστίαση αν οι επιδημιολογικές συνθήκες χειροτερέψουν.

Ο ίδιος απέκλεισε για άλλη μια φορά την πιθανότητα καθολικού lockdown, ενώ σημείωσε ότι μετά την εφαρμογή των νέων μέτρων αυξήθηκαν οι εμβολιασμοί.

Πιθανότητα νέων περιορισμών για ανεμβολίαστους

Ειδικότερα, μιλώντας στον Σκάι, και ερωτηθείς εάν οι ανεμβολίαστοι,  θα μπορούσαν για παράδειγμα να αποκλειστούν από την εστίαση ή να υποβάλλονται σε τεστ καθημερινά, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε πως «όλα αυτά είναι ενδεχόμενα ανοιχτά, θα μπορούσαν δυνητικά να γίνουν αν η κατάσταση γίνει πολύ χειρότερη».

Απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο καθολικού lockdown λέγοντας ότι όλα τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση έχουν στόχο να μην επηρεάσουν τη ζωή των εμβολιασμένων που κινδυνεύουν μεν να κολλήσουν ή να νοσήσουν από κοροναϊό αλλά δεν κινδυνεύουν να πεθάνουν.

Παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίησή του από την εφαρμογή των νέων μέτρων λέγοντας ότι «ξεκόλλησαν» τη πορεία των εμβολιασμών καθώς έχουν οδηγήσει σε εκατοντάδες ραντεβού πρώτης δόσης.

Σχετικά με τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι εκτός από τους υγειονομικούς πουθενά στην Ευρώπη δεν έχει επιβληθεί και πως ένα δημοκρατικό κράτος δεν μπορεί να βάλει με κάποιον με το ζόρι να εμβολιαστεί.

«Βολές» κατά ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ

Ο κ. Γεωργιάδης, κατηγόρησε για υποκρισία τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά κυρίως το ΚΙΝΑΛ που μιλά για υποχρεωτικότητα ενώ δεν ψήφισε τη ρύθμιση για τους υγειονομικούς.

Ειδικά για τους υγειονομικούς τόνισε από τους 11.000 που ήταν αρχικά ανεμβολίαστοι, 6.000 τέθηκαν σε αναστολή το Σεπτέμβριο ακόμη δεν έχουν γυρίσει στις δουλειές τους, δηλαδή προτιμούν να μείνουν χωρίς μισθό παρά να κάνουν εμβόλιο.

«Για φανταστείτε τώρα να πάμε να κάνουμε πχ υποχρεωτικό εμβολιασμό στους αστυνομικούς και στους λιμενικούς, που εκεί έχεις 30.000 με 40.000 ανεμβολίαστους και αν βάλεις το ίδιο μέτρο πρέπει να βγάλεις 20.000 σε αναστολή. Εσείς θα παίρνατε την ευθύνη;» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Για τη Σιγκαπούρη

Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση της Σιγκαπούρης να μην καλύπτει τις ιατρικές δαπάνες ανεμβολίαστων πολιτών, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι πιστεύει ότι το κράτος οφείλει να προσφέρει νοσοκομειακή κάλυψη σε κάθε ασθενή. Πρόσθεσε ότι ο κοροναϊός έχει θέσει ορισμένα ηθικά διλήμματα που η Σιγκαπούρη προσπαθεί να αντιμετωπίσει με σκληρό τρόπο, καθώς «έχουμε για πρώτη φορά ανθρώπους που οι ίδιοι επιλέγουν να ασθενήσουν, δεν τους ασθενεί ο ιός μόνος του, είναι σαν να το επιδιώκουν».