Μπορεί να μοιάζει παράδοξο, ωστόσο τίθεται σε εφαρμογή. Τα έξοδο νοσηλείας των ανεμβολίαστων ασθενών με κοροναϊό δεν θα καλύπτονται πλέον από το κράτος στη Σιγκαπούρη. Η χώρα παρουσιάζει μεγάλο ποσοστό εμβολιασμών που φτάνει το 85% και οι Αρχές αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αυτή την κίνηση για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί από επιλογή.

«Επί του παρόντος, τα ανεμβολίαστα άτομα αποτελούν μια σημαντική πλειοψηφία όσων χρειάζονται εντατική ενδονοσοκομειακή περίθαλψη και συμβάλλουν δυσανάλογα στην επιβάρυνση των πόρων μας στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης», ανέφερε το Υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωσή του τη Δευτέρα, σύμφωνα με τη Washington Post.

Ποιους συνεχίζει να καλύπτει το κράτος

«Οι ασθενείς με κοροναϊό μπορούν να αξιοποιήσουν το υπάρχον σύστημα χρηματοδότησης της υγειονομικής περίθαλψης για να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, όπου αυτό ισχύει», πρόσθεσε το υπουργείο.

«Μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση με τον κοροναϊό» πρόσθεσε το υπουργείο, θα συνεχίσει να καλύπτει τα σχετικά ιατρικά έξοδα για όσους εμβολιάζονται, καθώς και για όσους εξακολουθούν να μην μπορούν να κάνουν το εμβόλιο: παιδιά ηλικίας 12 ετών και κάτω και άτομα με ορισμένες ιατρικές παθήσεις. Τα μερικώς εμβολιασμένα άτομα στη Σιγκαπούρη θα καλύπτονται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.