Ο ΠΑΟΚ στο χτεσινό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό κέρδισε ακόμα ένα πέναλτι στο φετινό πρωτάθλημα και έφτασε τα έξι στη Superleague σε εννέα αγωνιστικές. Mε αυτό το πέναλτι ο Δικέφαλος βρήκε τον τρόπο να ξεκλειδώσει το παιχνίδι και να φύγει με το διπλό από την Λεωφόρο (1-3), αφού το πέναλτι δόθηκε όταν το σκορ ήταν στο 1-1.

Ενα ακόμα παιχνίδι στη φετινή Superleague, στο οποίο δίνεται πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ, με τον σύλλογο της Θεσσαλονίκης να είναι η ομάδα που έχει κερδίσει τα περισσότερα πέναλτι – αναλογικά – στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Στα έξι μεγάλα πρωταθλήματα (Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga, Eredivisie, Ligue 1), μόνο η Νάπολι έχει κερδίσει περισσότερα από τον ΠΑΟΚ. Οι Παρτενοπέι έχουν εκτελέσει επτά πέναλτι, αλλά σε 12 αγωνιστικές. Ο Δικέφαλος έχει 6 σε 9 αγωνιστικές!

Από τα έξι πέναλτι έχει ευστοχήσει στα πέντε, με την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου να έχει πάρει πολύτιμους πόντους, τους οποίους πιθανότατα δεν θα είχε σήμερα εάν δεν είχε πάρει τα συγκεκριμένα πέναλτι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα με τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Το μοναδικό πέναλτι στο οποίο δεν κατάφερε να μετατρέψει σε γκολ ο ΠΑΟΚ ήταν αυτό που εκτέλεσε ο Βιεϊρίνια στο παιχνίδι με τον Βόλο, το οποίο έληξε ισόπαλο 4-4. Το ποσοστό της ευστοχίας του Δικεφάλου ανέρχεται σε 83,3%. Δεύτερος είναι ο Άρης με 4 πέναλτι, η ΑΕΚ έχει τρία κερδισμένα, ο Παναθηναϊκός δύο και ο Ολυμπιακός μόλις ένα. Ο Ολυμπιακός, που έχει ίδιους στόχους με τον ΠΑΟΚ, καθώς πρόκειται για δύο ομάδες που κοντράρονται για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, έχει πάρει μόλις ένα πέναλτι σε 9 αγωνιστικές, την ώρα που ο Δικέφαλος του Βορρά έχει πάρει 6.

Η Νάπολι στην Ιταλία είναι η ομάδα που βρίσκεται στην πρώτη θέση στην συγκεκριμένη λίστα, καθώς έχει εκτελέσει επτά πέναλτι, αλλά αυτό έχει συμβεί σε 12 αγωνιστικές. Βέβαια το ποσοστό της ευστοχίας της είναι πολύ χαμηλό. Μόλις 57,1%, καθώς έχει 4 εύστοχα πέναλτι και 3 άστοχα μέσα στην σεζόν.

Στην Premier League στη σχετική λίστα με τα περισσότερα πέναλτι βρίσκεται η Μπράιτον, η οποία, όμως, έχει μόλις 3 κερδισμένα πέναλτι σε 11 αγωνιστικές (σ.σ έχει 100% επιτυχία στις εκτελέσεις). Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ έχουν από ένα πέναλτι.

Στην La Liga στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Λεβάντε με πέντε κερδισμένα πέναλτι σε 13 αγωνιστικές. Το ποσοστό της ευστοχίας της ισπανικής ομάδας ανέρχεται σε 60%, καθώς από τα 5 μόνο τα 3 έχουν βρει το στόχο. Οι Ατλέτικο Μαδρίτης και Ρεάλ Μαδρίτης έχουν μόλις 1 κερδισμένο πέναλτι στο φετινό πρωτάθλημα.

Στην Γερμανία μετά από 11 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα, πρώτη στον σχετικό πίνακα με τις εκτελέσεις πέναλτι βρίσκονται οι Λειψία και Ντόρμουντ, που έχουν από 4 κερδισμένα πέναλτι. Οι δύο ομάδες έχουν ευστοχήσει σε όλα και έχουν 100% επιτυχία.

Στο Ολλανδικό πρωτάθλημα η Ουτρέχτη είναι πρώτη με πέντε κερδισμένα πέναλτι μετά από 12 αγωνιστικές. Μάλιστα έχει το απόλυτο στις εκτελέσεις, καθώς έχει ευστοχήσει και στα πέντε πέναλτι που έχει κερδίσει.

Στην Ligue 1 πρώτη σε κερδισμένα πέναλτι βρίσκεται η Νις με 5 κερδισμένα πέναλτι. Ωστόσο, το ποσοστό ευστοχίας της γαλλικής ομάδας είναι χαμηλό, καθώς έχει μόνο 60% επιτυχία, με 2 χαμένα πέναλτι και 3 εύστοχα σε 13 αγωνιστικές στο γαλλικό πρωτάθλημα.