Ανησυχία προκαλούν οι περιπτώσεις νοσηλείας παιδιών και βρεφών με κοροναϊό στη Θεσσαλονίκη, την ώρα που η πανδημία «σαρώνει» τη Βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, συνολικά έξι βρέφη και παιδιά, ηλικίας από 20 ημερών μέχρι 15,5 χρόνων, νοσηλεύονται σε απλές κλίνες covid στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, χωρίς η ζωή τους να διατρέχει κίνδυνο.

Μάλιστα ενώ αρχικά υπήρχε πληροφόρηση για νοσηλεία πέντε παιδιών στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, ο αριθμός τους αυξήθηκε σε έξι, στη διάρκεια της ημέρας.

Θλίψη για τον θάνατο της 38χρονης εγκύου

Την ίδια ώρα, σε τρεις ανέρχονται οι εγκυμονούσες που εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο ίδιο νοσοκομείο, μετά την απώλεια της 38χρονης εγκύου, η οποία ήταν ανεμβολίαστη.

Υπενθυμίζεται ότι η άτυχη γυναίκα, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, διαγνώστηκε στο τέλος Σεπτεμβρίου θετική στην Covid, ενώ διένυε την 33η εβδομάδα της κύησης.

Στις 28 Σεπτεμβρίου πήγε στο νοσοκομείο Κατερίνης, ωστόσο, κρίθηκε απαραίτητο να διακομισθεί το Ιπποκράτειο, στη Θεσσαλονίκη. Δύο μέρες αργότερα, λόγω της κατάστασης της υγείας της γυναίκας, έγινε καισαρική, με το μωρό να νοσηλεύεται για λίγο στη Μονάδα Νεογνών. Μετά την καισαρική η 38χρονη διασωληνώθηκε, ωστόσο, την περασμένη εβδομάδα, δεν τα κατάφερε και κατέληξε.

«Οι γιατροί έδωσαν πραγματική μάχη για να σώσουν την 38χρονη έγκυο από την Πιερία. Στο Ιπποκράτειο πραγματικά επικρατεί μεγάλη θλίψη με το περιστατικό αυτό, ενώ εξακολουθούν να νοσηλεύονται άλλες τρεις εγκυμονούσες, οι δύο από τις τρεις, από Πέλλα και Ημαθία», σημείωσε ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας- Θράκης, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής σε ραδιοφωνική εκπομπή.