Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, κάνοντας σημαντικές αποκαλύψεις, ενώ χρησιμοποίησε και τη λέξη «τρόμος» για να περιγράψει το κλίμα. Ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΛ, μετά τα όσα συνέβησαν στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Άρη και τις καταγγελίες των φιλοξενουμένων για τον Δημήτρη Μελισσανίδη, έκανε παρέμβαση στην αθλητική εκπομπή του Mega και έριξε «βόμβες».

Συγκεκριμένα, ο γνωστός ποινικολόγος και μεγαλομέτοχος των Βυσσινί τόνισε ότι «εγκληματίες σαν τον Γιάννη Παπαδόπουλο κάνουν κουμάντο στο ελληνικό ποδόσφαιρο», ενώ υπογράμμισε πως «οι εισαγγελείς δεν προστατεύουν το ποδόσφαιρο», προσθέτοντας ότι «εάν ο Καρυπίδης κάνει μήνυση υπάρχουν πολύ σοβαρές ποινές αν αποδειχθούν αυτά που καταγγέλλει». Ακόμα, ο Κούγιας στάθηκε και στην επίθεση που δέχτηκε και ο ίδιος από «τον Δημήτρη Μελισσανίδη και τους μπράβους του», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κούγια στο Mega:

Πρέπει να δούμε τα πράγματα ιδιαίτερα σοβαρά. Το τι κάνει ο Μελισσανίδης και ποιο είναι το περιβάλλον του, όσοι είναι στο ποδόσφαιρο το γνωρίζουν. Εκείνο που είναι ιδιαίτερα λυπηρό είναι ότι, ενώ υπάρχουν επίσημες καταγγελίες, ενώ η Επιτροπή Δεοντολογίας συνεδριάζει και σε αυτή συμμετέχουν τακτικοί δικαστές, ενώ υπάρχουν δεκάδες στοιχεία ότι εγκληματίες στην κυριολεξία σαν τον Γιάννη Παπαδόπουλο κάνουν κουμάντο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έρχεται η Επιτροπή Δεοντολογίας και λέει ότι δεν απεδείχθη ότι ο Γιάννης Παπαδόπουλος είναι στο περιβάλλον της ΑΕΚ και του Μελισσανίδη.

Έχω δεχθεί επίθεση προσωπικά από τον Μελισσανίδη, ο οποίος πάντοτε συνοδεύεται από μπράβους στην κυριολεξία και τον έχω μηνύσει. Με έχει χτυπήσει δημοσίως, βεβαίως όχι μόνος του. Καθόμουν με επίλεκτα μέλη της κοινωνίας με έναν πολιτικό μηχανικό, έναν εφοπλιστή στη Βουλιαγμένη.

Με χτύπησε άνανδρα από πίσω με κλοτσιές στο κεφάλι συνοδευόμενος πάλι από μπράβους. Έχει παρουσιαστεί στο δικαστήριο, όμως δεν είναι δυνατόν έλληνες δικαστές, έλληνες εισαγγελείς να μην προστατεύουν την κορυφαία κοινωνική εκδήλωση παγκοσμίως, το ποδόσφαιρο. Να κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν. Πριν από λίγες μέρες έκανα μία καταγγελία για το πώς και τι γίνεται στις εκλογές των ΕΠΣ. Ένας έντιμος δικαστής έκανε μία ανάκριση και πραγματικά αυτά που κατήγγειλα τα διαπίστωσε. Εισηγήθηκε ισόβιο αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο του Μελισσανίδη και του Γιάννη Παπαδόπουλου.

Έρχεται η Επιτροπή Δεοντολογίας και δεν με καλεί ως μάρτυρα. Η κυρία Λουίζα Ιωαννίδου ως πρόεδρος της επιτροπής δεοντολογίας ενώ ήμουν καταγγέλλων δεν με κάλεσε ως μάρτυρα και απήλλαξαν τον Παπαδόπουλο και απήλλαξαν τον Μελισσανίδη, λέγοντας ότι δεν υπάρχουν στοιχεία από τα οποία να προκύπτει ότι ο Γιάννης Παπαδόπουλος, ο οποίος είναι ένας κακοποιός στην κυριολεξία, ένας πρώην υπάλληλος της ΕΠΟ. Μάλιστα τον οποίο αποζημίωσε η επόμενη 360.000 ευρώ χωρίς να εξετάσει τη βασιμότητα ολόκληρης της δικογραφίας που υπήρχε τότε σε εκκρεμότητα και που πραγματικά πρέπει να έχεις κάνει λοβοτομή για να μην βγάζεις αυτή την απόφαση.

Όταν πληροφορήθηκαν την απόφαση, έκανα εδώ και μέρες μία αίτηση αναψηλάφησης στον κύριο Σπυρόπουλο τον εισαγγελέα. Ο εισαγγελέας δεν είναι τυχαίο πρόσωπο, ο κύριος Σπυρόπουλος είναι ο εισαγγελέας που έστειλε ως κατηγορούμενους τον Φιλιππίδη τον ηθοποιό, τον Λιγνάδη, μάλιστα στον Λιγνάδη δεν έκανε καν προανάκριση. Αυτή τη στιγμή τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά, γιατί σε όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο επικρατεί τρόμος.

Στη Super League 2, που μας οδήγησαν φέτος σαν ΑΕΛ, δεν γίνεται καμία έρευνα. Οι 34 ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες είναι αυτή τη στιγμή ως συμμετέχουσες σε ένα πρωτάθλημα στο οποίο κανείς δεν γνωρίζει ποιος είναι ο ιδιοκτήτης των ΠΑΕ. Εμφανίζονται ξαφνικά Αμερικανοί, Ιρανοί, Αυστραλοί, γίνεται το ξέπλυμα που υπάρχει στο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα εδώ και χρόνια. Από την Ξάνθη, όταν είχε δημοσιοποιηθεί ότι ξεπλύθηκαν 15 εκατομμύρια ευρώ από τα κλεμμένα από τον ιδιοκτήτη της Ξάνθης τον Πάππας, κλεμμένα από τράπεζες και δεν κουνιέται φύλλο».

Για τις ποινές που προβλέπονται σε όσα έγιναν στο ΑΕΚ – Άρης: «Σε ποινικό επίπεδο δεν γνωρίζω αν ο Καρυπίδης κάνει μήνυση. Εάν κάνει μήνυση, υπάρχουν πολύ σοβαρές ποινές, γιατί αν είναι αλήθεια ότι του είπε ότι θα τον βάλει σε αναπηρικό αμαξίδιο αυτό είναι εκβίαση, όχι απειλή. Εάν το είπε και στον Νιαρχάκο είναι μία κατ’ επάγγελμα συμπεριφορά. Αυτό σε ποινικό επίπεδο σαν εκβίαση απλή τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον 5 ετών και ανάλογα με τη σοβαρότητα της υπόθεσης μπορεί να φτάσει τα 15 χρόνια η εκβίαση.

Σε πειθαρχικό επίπεδο, εφόσον πράγματι χτύπησαν αξιωματούχο ομάδος,υπάρχουν ποινές στην ομάδα πρώτα από όλα. Δηλαδή από τη στιγμή που χτυπήθηκε ο Νιαρχάκος που είναι επίσημος αξιωματούχος ομάδος υπάρχουν βαθμολογικές επιπτώσεις και χρηματικές επιπτώσεις. Υπάρχει αφαίρεση βαθμών, τιμωρία της έδρας, υπάρχει πρόστιμο πολύ μεγάλο.

Όσον αφορά στα φυσικά πρόσωπα που το έκαναν, υπάρχουν ποινές μηνιαίων αποκλεισμών. Μην ξεχνάτε όταν χτύπησε τα γεννητικά όργανα ο Μελισσανίδης του πορτογάλου διαιτητή τιμωρήθηκε με 8 μήνες αποχής από το γήπεδο. Δεν γνωρίζω αν μας απειλεί κάποιος εισαγγελέας πρέπει να έχουμε άμεσες παρεμβάσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο πλέον επικρατεί τρόμος, πρέπει να το αντιληφθείτε, και ο Κούγιας μπορεί να μιλάει γιατί είναι ο Κούγιας. Οποιοσδήποτε άλλος φοβάται να μιλήσει».