Συντηρητικό κόμμα με δεξιές πελατειακές αντιλήψεις χαρακτήρισε το ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Παπανδρέου και στο ερώτημα εάν θα προχωρούσε σε κάποιου είδους συνεργασία με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Γιάνη Βαρουφάκη, απάντησε ότι πρόκειται για σενάρια που υποβαθμίζουν την πολιτική συζήτηση.

Απολιτική συζήτηση

Ο πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, οι δηλώσεις του οποίου περί προοδευτικής διακυβέρνησης είχαν πυροδοτήσει την εσωκομματική αντιπαράθεση για το αν το ΚΙΝΑΛ μπορεί να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, πρόσθεσε ότι, δεν θα μπει σε μία συζήτηση απολιτική -όπως τη χαρακτήρισε- χωρίς πρώτα να έχουμε πρώτα μιλήσει για ιδέες και για το τι πρεσβεύει ο καθένας.

Ειδικά για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε ότι αποδείχθηκε ότι είναι ένα κόμμα συντηρητικό με δεξιές, πελατειακές αντιλήψεις, χωρίς όραμα, που έκανε παρεμβάσεις στους θεσμούς, όπως τη δικαιοσύνη ή τα Μέσα Ενημέρωσης.

Τεράστιο κενό και αγωνία

Ο πρώην πρωθυπουργός μιλώντας στον Σκάι 100,3 απέδωσε την απόφασή του να διεκδικήσει την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ στο τεράστιο κενό και την τεράστια αγωνία που δημιούργησε ο θάνατος της Φώφης Γεννηματά, και είπε ότι αν τα πράγματα για τη ζωή και την υγεία της Φώφης Γεννηματά είχαν εξελιχθεί διαφορετικά, ο ίδιος δεν θα μετείχε στην εκλογική διαδικασία και θα την είχε στηρίξει.

Πρόσθεσε ότι με τη στάση και την αφοσίωσή της στην παράταξη, σε αρχές και αξίες, η Φώφη Γεννηματά αφήνει πίσω της ένα πλεόνασμα ήθους, ένα πολιτικό κεφάλαιο που πρέπει να τιμήσει όλος ο πολιτικός κόσμος.

Ο Γιώργος Παπανδρέου εξέφρασε την εκτίμησή του σε όλους τους συνυποψήφιούς του και διέψευσε ότι στις επικοινωνίες που είχε μαζί τους, τους ζήτησε να αποσύρουν τις υποψηφιότητές τους.

Σε σχέση με τη χρήση του ονόματος του ΠΑΣΟΚ και του πράσινου ήλιου ο πρώην πρωθυπουργός είπε ότι τα σύμβολα «μας ανήκουν» και «θα τα αξιοποιήσουμε» παραπέμποντας για τα ζητήματα αυτά στο επόμενο συνέδριο.

Σωστές επιλογές που έχουν δικαιωθεί

Μιλώντας για τις επιλογές που έκανε ως πρωθυπουργός της χώρας, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι έλαβε δύσκολες αποφάσεις που όπως είπε έχουν δικαιωθεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού. Πρόσθεσε ότι πάντα θα γίνεται λάθη όταν κάποιος παλεύει, αλλά αυτό που πρέπει να κριθεί είναι το ότι οι βασικές επιλογές που έγιναν ήταν σωστές.

Ανέφερε συγκεκριμένα δικαιώθηκε η επιλογή να παραμείνει η χώρα στο ευρώ και να μη χρεοκοπήσει. Πρόσθεσε επίσης ότι κατά την οικονομική κρίση, όλοι βρίσκονταν απέναντι ενώ τώρα, τους έχουμε όλους συμπαραστάτες.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Παπανδρέου, εάν τότε υπήρχε πολιτική συναίνεση η Ελλάδα θα έβγαινε συντομότερα από την κρίση. Επικαλέστηκε το παράδειγμα της Πορτογαλίας όπου υπήρχε πολιτική συναίνεση και η χώρα βγήκε από την κρίση μετά από δύο χρόνια ενώ στην Ελλάδα χρειάστηκε να περάσουν εννέα χρόνια.

Στην έλλειψη συναίνεσης και στην πόλωση, απέδωσε επίσης το ότι ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού δεν έχει εμβολιαστεί.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από