Νέες εξελίξεις για την ασύλληπτη επίθεση που δέχτηκε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ενώ έτρωγε μαζί με παρέα καθηγητών σε ταβέρνα στην Καλαμπάκα, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Όπως αποκάλυψε μιλώντας χθες, στο κεντρικό δελτίο του MEGA, όταν ρώτησε γιατί δεν γίνεται έλεγχος πιστοποιητικών ο ιδιοκτήτης με τον γιο του του επιτέθηκαν, ενώ όταν τα πνεύματα φούντωσαν ο ιδιοκτήτης έσκισε το πουκάμισό του καθηγητή.

Το MEGA βρέθηκε σήμερα στην ταβέρνα όπου ο ιδιοκτήτης ισχυρίστηκε ότι η παρέα καθηγητών ζήτησε να μην γίνει έλεγχος.

Συνοδεία δύο περιπολικών ο καθηγητής πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος φεύγει από την Καλαμπάκα με προορισμό την Αθήνα. Λίγες ώρες πριν -σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο ίδιος- του είχε επιτεθεί ιδιοκτήτης ταβέρνας και ο γιος του, όταν τους ζήτησε να γίνεται έλεγχος πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Έχοντας ολοκληρώσει τις εργασίες επιστημονικού συνεδρίου στην Καλαμπάκα, μια παρέα πνευμονολόγων πήγε για φαγητό σε ταβέρνα στην περιοχή Καστράκι. Εκεί, όπως καταγγέλλουν διαπίστωσαν ότι δεν γίνονται έλεγχοι των πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος περιέγραψε στο MEGA τα όσα απίστευτα συνέβησαν αμέσως μετά.

«Ο πρόεδρος της ελληνικής πνευμονολογικής εταιρείας κ. Λουκίδης τους είπε με πολλή ευγένεια ότι πρέπει να γίνεται έλεγχος. Οι καταστηματάρχες εκνευρίστηκαν και έβρισαν τον κύριο Λουκίδη. Επενέβη ο κύριος Τρύφωνας και τους είπε ότι δεν μπορούν να μιλάνε έτσι. Τότε ένας νεαρός εξοργίστηκε και είπε οτι εδώ είναι το μαγαζί του και θα κάνει ό,τι γουστάρει. Μας έδιωξαν από το μαγαζί. Με απείλησαν ότι θα έρθουν να με βρουν στην Αθήνα και θα μου κάψουν το αυτοκίνητο. Με έριξαν κάτω μου έσκισαν του πουκάμισο και του συνάδελφου που προσπάθησε να με προστατεύσει» αναφέρει ο κ. Βασιλακόπουλος.

Η απάντηση του καταστηματάρχη

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας, ο οποίος μίλησε στο MEGA, οι έλεγχοι των πιστοποιητικών γίνονται κανονικά στο συγκεκριμένο κατάστημα και εξαίρεση έγινε μόνο στους πνευμονολόγους γιατί το ζήτησαν οι ίδιοι.

«Μετά από δύο ώρες και αφού είχαν τελειώσει το γεύμα τους θυμήθηκαν να κάνουν παρατήρηση για τον έλεγχο που δεν τους κάναμε. Γιατί έμειναν στον μαγαζί αφού δεν ένιωθαν ασφαλείς;» λέει ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας.

«Όλο το προσωπικό είναι εμβολιασμένο και κάνουμε κανονικά τους ελέγχους για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού. Στους καθηγητές δε ζητήσαμε τα πιστοποιητικά γιατί μας είπε ο συνοδός τους ότι βιάζονται και είναι όλοι εμβολιασμένοι» συμπλήρωσε.

«Άρχισαν να μας φωνάζουν και τότε ο γνωστός πνευμονολόγος μίλησε άσχημα στην κόρη μου. Τότε άρχισαν να αντιδρούν και οι πελάτες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο μαγαζί και τους έδιωξα» καταλήγει.

«Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο γεγονός. Το θέμα δεν είναι ότι δεν έγινε έλεγχος μόνο σε εμάς. Δεν έγινε σε κανέναν άλλον από τις παρέες που ήρθαν μετά» λέει από την πλευρά του ο κ. Βασιλακόπουλος.

«Είναι εις βάρος μας, παίζεις με ζωές δεν παίζεις οτιδήποτε άλλο» απάντησε ο καταστηματάρχης.

Απειλές και κατάρες

Ο καθηγητής πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, δείχνει στην κάμερα του MEGA το σοκαριστικό μήνυμα που έλαβε την ίδια νύχτα.

«Σίχαμα! Βρωμιάρη ούτε το μαγαζί δεν σεβάστηκες, έφαγες και μετά είπες ρε να κάνουμε και φασαρία. Επιτέθηκες στην κόρη του; Μακριά από μας, πρόσεχε τα λόγια που ξεστομίζει το βρωμόστομά σου. Κυριολεκτικά μιλάω αν θα έχω πρόβλημα στη δουλειά μου θα σε φάει το μαύρο φίδι».

Ο Ιατρικός σύλλογος Αθηνών εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό. «Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με αφορμή τον προπηλακισμό έγκριτου μέλους μας καθηγητή πνευμονολογίας Θ. Βασιλακόπουλου καταδικάζει τις πράξεις βίας ενάντια σε επιστήμονες που υποστηρίζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης, για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας».

Την επίθεση εναντίον των πνευμονολόγων καταδίκασε και η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Είναι απαράδεκτο, μέσα στην κορύφωση του τέταρτου κύματος της πανδημίας, εργαζόμενοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όχι μόνο να μην τηρούν τα μέτρα για την προστασία των καταναλωτών αλλά και να προπηλακίζουν λειτουργούς της υγείας».

Σύμφωνα με τον Θεόδωρο Βασιλακόπουλο, από την πρώτη στιγμή ενημέρωσε το τοπικό αστυνομικό τμήμα προκειμένου να καταγραφούν όσα έγιναν, δεν προχώρησε όμως σε μήνυση εναντίον των ιδιοκτητών της επιχείρησης, θέλοντας να δώσει τέλος στο περιστατικό.