Οι γειτονιές Πόρος και Πατέλες στο Ηράκλειο αντιμετώπισαν επιδρομή από κατσαρίδες, όπως καταγγέλλουν κάτοικοι. Από τα ανοιχτά φρεάτια της ΔΕΥΑΗ, στο πλαίσιο έργου που βρίσκεται σε εξέλιξη, ξεχύθηκαν… δεκάδες κατσαρίδες.

Οι κάτοικοι βγήκαν με τα εντομοκτόνα

Τα ανοιχτά φρεάτια έχουν μετατρέψει την ευρύτερη περιοχή σε εστία μόλυνσης, αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής, καθώς ανησυχούν ακόμη και για την υγεία τους. Το πρωί της Τετάρτης 20 Οκτωβρίου, μάλιστα, προσπαθούσαν μόνοι τους να περιορίσουν το πρόβλημα, με εντομοκτόνα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΚΡΗΤΗ TV, μία ολόκληρη γειτονιά παραδόθηκε στην εικόνα της μαζικής εξόδου των εντόμων. Κάποιοι έντρομοι στη θέα τους παρακολουθούσαν από απόσταση, την ίδια ώρα που οι πιο τολμηροί και αποφασισμένοι επιχειρούσαν με τα εντομοκτόνα ανά χείρας για να καταπολεμήσουν τις κατσαρίδες πριν αυτές εισβάλλουν σε αυλές, σπίτια και επιχειρήσεις.

«Έσπασε η αποχέτευση και οι κατσαρίδες βγήκαν μιλιούνια», αναφέρει κάτοικος της περιοχής και προσθέτει «είμαστε με τα εντομοκτόνα στο χέρι, για να μην μπουν μέσα στα σπίτια και τα καταστήματα, το μόνο που μας είπαν οι υπεύθυνοι είναι ότι μέχρι αύριο το μεσημέρι πρέπει να έχουν ανοίξει τα φρεάτια, ώστε να ψεκάσει εταιρεία απεντόμωσης».