Για τις πέντε διαθήκες που έχουν συνταχθεί από τον Μίκη Θεοδωράκη, καθώς για την υπόθεση του τεστ DNA που ζητά ο Νίκος Κουρής, έδωσε απαντήσεις ο δικηγόρος της Μαργαρίτας Θεοδωράκη, Βασίλης Παναγιωτακόπουλος.

Ο κ. Παναγιωτακόπουλος υποστήριξε ότι δεν ξέρει «ποιες είναι οι αγωνίες του κ. Κουρή», ενώ ανέφερε ότι ο ραδιοφωνικός παραγωγός υποστηρίζει ότι είναι γιος του Μίκη Θεοδωράκη «σε ένα επαίσχυντο κείμενο των χαφιέδων της Χούντας που παρουσίασε στο δικαστήριο».

Όταν ρωτήθηκε για το αν η Μαργαρίτα Θεοδωράκη θα παραστεί στο γραφείο του γενετιστή για το τεστ DNA, ο κ. Παναγιωτακόπουλος απάντησε: «Αν της το επιτρέψουν οι δυσκολίες της, γιατί ασχολείται με το έργο του κ. Θεοδωράκη».

Παράλληλα, ο ίδιος υπογράμμισε στον Alpha ότι ο Νίκος Κουρής δεν αναφέρεται ως γιος του Μίκη στη διαθήκη, απλά γίνεται μνεία στην ιστοσελίδα του μαζί με άλλες πλατφόρμες διάδοσης του έργου του μουσικοσυνθέτη.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις της ανιψιάς του Μίκη Θεοδωράκη ότι «όλοι γνώριζαν ότι ο Νίκος Κουρής ήταν γιος του Μίκη», ο Βασίλης Παναγιωτακόπουλος ανέφερε ότι βασίζεται «σε κάτι διηγήσεις κάποιων ανθρώπων».

Οι πέντε διαθήκες

Στο μεταξύ, ο αείμνηστος μουσικοσυνθέτης είχε συντάξει πέντε διαθήκες, καθώς από το 2015 πρόσθετε κάποιες πληροφορίες. Οι διαθήκες αυτές κατατέθηκαν από τον συμβολαιογράφο και δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα, ενώ τα αντίγραφα θα παραδοθούν στην οικογένεια τις επόμενες ημέρες.

«Η πρώτη διαθήκη είναι από το 2011, ενώ η τελευταία συντάχθηκε λίγο πριν τον θάνατό του. Σε αυτές λαμβάνει πρόνοια για το έργο του που ήθελε να μείνει ζωντανό. Είχε αγωνία ειδικά για τη διάδοση του έργου του» δήλωσε o δικηγόρος της οικογένειας του Μίκη Θεοδωράκη.

Μάλιστα, όπως υποστήριξε, με το άνοιγμα της διαθήκης δεν θα υπάρξει καμία έκπληξη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από