Την εκτίμηση ότι στις περιοχές που η εμβολιαστική κάλυψη είναι χαμηλή, είναι πιθανό να έχουμε έξαρση κρουσμάτων κοροναϊού, διατύπωσε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαΐδης.

«Νομίζω αυτή τη τη στιγμή η Βόρεια Ελλάδα προσεγγίζει μια κορύφωση, η οποία θα κρατήσει κάμποσες εβδομάδες», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «είναι πιθανό σε περιοχές που δεν έχουμε εμβολιαστική κάλυψη να ζήσουμε έναν δύσκολο χειμώνα όπως ήταν πέρσι ο Νοέμβριος και ο Δεκέμβριος».

Ερωτηθείς αν θα παρατηρηθεί έξαρση το επόμενο διάστημα, ο κ. Θωμαΐδης, απάντησε ότι «υπάρχουν περιοχές που δεν έχουν εμβολιαστική κάλυψη, ειναι πολύ χαμηλή και εκεί ειναι αναμενόμενη η αύξηση».

Όπως ανέφερε στον Σκάι, αν και υπάρχουν περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη που αυτή την στιγμή έχουν χαμηλό αριθμό κρουσμάτων, «το επόμενο διάστημα και αυτές οι περιοχές θα μπουν μέσα».

Σύμφωνα με τον καθηγητή, παρατηρώντας τα λύματα, υπάρχει μια σταθεροποίηση όλο το προηγούμενο διάστημα . Ωστόσο αυτή την εβδομάδα υπάρχει μια μικρή αύξηση στην Αττική αλλά μη στατιστικά σημαντική,

Στην Αττική που υπάρχει καλή εμβολιαστική κάλυψη θα πάμε πιο ομαλά, συμπλήρωσε.