Στον πολιτικό συμβολισμό της αυριανής εκδήλωσης του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Καραμανλής» με θέμα «Κωνσταντίνος Καραμανλής: Η πορεία της Ελλάδας στην ενωμένη Ευρώπη» όπου ομιλητές θα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής αναφέρθηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών διαμηνύοντας ότι οι ακροδεξιοί δεν έχουν θέση στη ΝΔ.

Στην εκδήλωση στην οποία θα απευθύνει χαιρετισμό ο πρόεδρος του Ιδρύματος «Κ. Καραμανλής» Πέτρος Μολυβιάτης, αξίζει να σημειωθεί ότι θα παραστεί και ο Αντώνης Σαμαράς, όπως επιβεβαίωσε ο κ. Καραμανλής, ενώ έχουν προσκληθεί όλοι οι βουλευτές, ευρωβουλευτές και στελέχη της ΝΔ.

Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής, σε συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά 90,1» επισήμανε ότι η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή τα 47 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, επέτειος που συμπίπτει με τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ και τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

«Αυτή η εκδήλωση έχει ένα συμβολισμό. Είναι μία εκδήλωση για να γιορτάσουμε πολλά γεγονότα: Την ενότητα του κόμματος, τα 47 χρόνια μας, την πορεία μας στην Ευρώπη, η οποία ας μην ξεχνάμε ότι διακυβεύτηκε πριν από μερικά χρόνια», τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

«Σήμερα η χώρα μας βρίσκεται στον στενό πυρήνα της ενωμένης Ευρώπης, όχι μόνο επειδή μας έβαλε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, αλλά και επειδή η Νέα Δημοκρατία διασφάλισε αυτή την πορεία», τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και πρόσθεσε ότι όσον αφορά στην ιδεολογική φυσιογνωμία της ΝΔ σήμερα, η απάντηση βρίσκεται στην ιδρυτική της διακήρυξη, η οποία λέει ότι η ΝΔ βρίσκεται πέρα και πάνω από τις παραπλανητικές ετικέτες της δεξιάς, του κέντρου και της αριστεράς.

«Στην ευρεία πολιτική οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας υπάρχουν άνθρωποι που ανήκουν στη δεξιά, στο κέντρο, ακόμη και στις παρυφές της κεντροαριστεράς, εδώ και πολλά χρόνια», σημείωσε, υπενθυμίζοντας ότι την πρώτη διεύρυνση προς το κέντρο είχε κάνει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1977 και ότι στη συνέχεια πολλοί αρχηγοί του κόμματος πορεύθηκαν με το βλέμμα προς το κέντρο.

«Δεν ανήκουν οι ακροδεξιοί στη Νέα Δημοκρατία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κώστας Αχ. Καραμανλής, υπογραμμίζοντας ότι η «Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα που το 1974 θέσπισε την τρίτη ελληνική Δημοκρατία και έβαλε ένα τέλος στην πολύ προβληματική και τραγική για τα εθνικά συμφέροντα περίοδο της ακροδεξιάς Χούντας».

Μάλιστα φωτογραφίζοντας τη διαγραφή Μπογδάνου υπογράμμισε ότι δηλώσεις που υποστηρίζουν πως οι κομμουνιστές είναι χειρότερος εχθρός από τους Τούρκους είναι ακραίες και μας γυρνάνε σε μία εποχή, που πρέπει να ξεχάσουμε. Τόνισε δε, ότι ήταν η ΝΔ η παράταξη που νομιμοποίησε το ΚΚΕ, εκτιμώντας ότι «αυτές οι υπερβολές ανήκουν στο χθες και είναι -κατά την προσωπική μου άποψη- μία ακραία ρητορική».

Ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι διαχωριστικές γραμμές υπάρχουν βέβαια πάντα μεταξύ των κομμάτων. Σχολίασε ότι τα κόμματα από το 1974 και μετά άλλαξαν πολλές φορές τοποθετήσεις, ακόμη και ονομασία, αλλά η μόνη παράταξη που έμεινε σταθερή ήταν η Νέα Δημοκρατία. «Αυτή τη στιγμή, η Νέα Δημοκρατία είναι το μόνο κόμμα που παραμένει όρθιο και σταθερό, διότι η ιδρυτική της διακήρυξη παραμένει στην επικαιρότητα», υπογράμμισε.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών διερωτήθηκε επίσης τι είναι τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ: Είναι ένα ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα ή ένα κόμμα που προσεγγίζει την σοσιαλδημοκρατία; «Εμείς έχουμε μία σαφώς διαφορετική προσέγγιση με τον ΣΥΡΙΖΑ, πολιτική, ιδεολογική και θα έλεγα και αισθητική», σχολίασε.

Όσον αφορά στην πρόταση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για εξεταστική επιτροπή, ο κ. Καραμανλής εκτίμησε ότι: «Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας καταφεύγουν σε αυτή την πρόταση, προκειμένου να κρυφτούν και να δικαιολογήσουν την απίστευτη αποτυχία και ανεπάρκειά τους σε ζητήματα ουσίας, όπως είδαμε και πριν από μερικές ημέρες για τη συμφωνία Ελλάδας- Γαλλίας. Προσπαθούν λοιπόν να αλλάξουν την πολιτική ατζέντα, διότι καταλαβαίνουν ότι δεν έχουν εναλλακτική πολιτική πρόταση».

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ερωτηθείς σχετικά με την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος στην Αθήνα, επιβεβαίωσε ότι ο δακτύλιος θα επιστρέψει στις 25 Οκτωβρίου, αλλά θα λάβει διαφορετική μορφή και ανέφερε ότι οι λεπτομέρειες του σχεδίου θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από