Ανησυχία έχει προκληθεί από τη διασπορά του κοροναϊού σε αδελφότητα στη Θεσσαλονίκη, στην οποία διαβιούν συνολικά 17 μοναχές και οι περισσότερες δεν έχουν εμβολιαστεί.

Ο αριθμός των νοσούντων ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί. Ωστόσο, οι πληροφορίες θέλουν να έχουν φύγει από τη ζωή εξαιτίας της Covid-19 τρία μέλη, ηλικίας 62, 78 και 82 ετών.

Ο πρώτος θάνατος κατεγράφη στις 29 Σεπτεμβρίου, ο δεύτερος στις 6 Οκτωβρίου και ο τρίτος την αμέσως επόμενη ημέρα. Ανάμεσα στα θύματα είναι και η ηγουμένη της αδελφότητας.

Από το πρωί η είσοδος στο μοναστήρι έχει απαγορευτεί σε όλους τους επισκέπτες.

«Πόρτα» στη συνεργασία με τον ΕΟΔΥ

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι αρνούνται πεισματικά να δεχθούν ιατρική βοήθεια, τουλάχιστον εκτός της αδελφότητας ή να μεταφερθούν σε νοσοκομείο.

Επίσης, αρνούνται να συνεργαστούν τόσο με τον ΕΟΔΥ όσο και με την Πολιτική Προστασία, η οποία είναι αρμόδια να αναλάβει την ιχνηλάτηση, προκειμένου να εντοπιστούν στενές επαφές και να διερευνηθεί η τυχόν διασπορά στην κοινότητα.

Ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας Νικόδημος μιλώντας στο thesstoday.gr τόνισε: «Αυτό που γνωρίζω είναι ότι μέσα στην αδελφότητα υπάρχουν ιατροί, οι οποίοι παρακολουθούν συχνά τα κρούσματα. Ως Μητρόπολη έχουμε ενημερωθεί και παρακολουθούμε κι εμείς το θέμα, παρά το γεγονός ότι οι αδελφότητες έχουν ιδιωτικό χαρακτήρα και δεν υπάγονται στη Μητρόπολη».