Στο τέλος της δευτερολογίας του ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στο ερώτημα που του έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το αν η καταψήφιση της συμφωνίας με τη Γαλλία σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα την καταγγείλει και θα την καταργήσει.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγοντας στην δευτερολογία του τόνισε ότι αυτή η συμφωνία δεν εξασφαλίζει εγγυήσεις για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, δεν συνεισφέρει ούτε ένα ευρώ στην ελληνική αμυντική βιομηχανία, μας απομακρύνει από μια έντιμη συμφωνία με την Τουρκία και μας εμπλέκει σε επικίνδυνες αποστολές στο εξωτερικό.

Στο πλαίσιο αυτό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικαλέστηκε το άρθρο 31 παράγραφος 2 της συμφωνίας λέγοντας ότι μπορεί να τροποποιηθεί εγγράφως  κοινή συναινέσει των δύο μερών και τόνισε ότι «αξιοποιώντας το άρθρο 31 θα την αλλάξουμε εις ότι αφορά την παρουσία Ελλήνων στο εξωτερικό. Με δική μας ευθύνη οι Έλληνες στρατιώτες δεν θα πολεμούν έξω από τα σύνορα της χώρας υπό τις διαταγές άλλων δυνάμεων».

Εγώ δεν θα πω αυτά που λέγατε εσείς για Βέτο στη Βόρεια Μακεδονία, ούτε θα παρουσιάζω τον Ιανό, να δείχνω άλλο πρόσωπο εντός και άλλο εκτός της χώρας για τη Συμφωνία των Πρεσπών, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας λέγοντας ότι «ίστε εγκλωβισμένος κ. Μητσοτάκη στις αντιφάσεις σας».

«Πατάτε σε δύο βάρκες, θέλετε να είστε ταυτόχρονα και ακροδεξιός και κεντροδεξιός. Θα σας συνιστούσα να μην μιλάτε εσείς για εθνική συνέπεια εσείς που λέγατε ότι είναι εθνικό λάθος η συμφωνία των Πρεσπών και τώρα ζητάτε από τους εταίρους να την τηρήσουν» ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.