Το κρασάρισμα των Facebook, Instagram και WhatsApp αιφνιδίασε εκατοντάδες χιλιάδες νέους στην Ελλάδα, καθώς πολλοί από αυτούς δεν γνώρισαν τις εποχές χωρίς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ώρα Ελλάδος 18:30. Το Facebook, το WhatsApp και το Instagram πέφτουν ακαριαία. Οι επικοινωνίες διακόπτονται και οι περισσότεροι νέοι χάνουν τη γη κάτω από τα πόδια τους… σα να ήρθε η συντέλεια του κόσμου.

Στην αρχή επικράτησε πανικός, μόλις κατάλαβαν ότι το πρόβλημα ωστόσο είναι γενικό, οι νέοι έψαξαν για εναλλακτικές, βγήκαν βόλτα έπαιξαν επιτραπέζια άλλοι έψαξαν να δουν ποιες εφαρμογές λειτουργούν και έμειναν στο κινητό.

Το σύνδρομο της ψηφιακής εποχής

Το παγκόσμιο blackout του μεγαλύτερου τεχνολογικού κολοσσού έφερε στο προσκήνιο το σύνδρομο που γέννησε η ψηφιακή εποχή, τον φόβο της περιθωριοποίησης (FoMO-Fear of missing out).

Οι νέοι δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν την αναγκαστική αποχή. Ξαφνικά πολλοί παρατήρησαν ότι δεν έχουν τρόπο επικοινωνίας. Η αποχή διήρκεσε λίγες ώρες αλλά προκάλεσε στρες επειδή υποκαθιστούν πολλά κομμάτια της ζωής τους.