Αυτεπάγγελτη αστυνομική έρευνα προκάλεσε η συναυλία που έδωσε ο Γιάννης Πάριος το περασμένο Σάββατο στο Θέατρο Γης στη Θεσσαλονίκη, καθώς από υλικό που είδε το φως της δημοσιότητας φαίνεται ότι παραβιάστηκαν τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κοροναϊού.

Από το Α.Τ. Λευκού Πύργου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία σε βάρος των διοργανωτών της συναυλίας, η οποία υποβλήθηκε ήδη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η συναυλία απευθυνόταν μόνο σε καθήμενους, μέτρο το οποίο παραβιάστηκε όταν κάποιοι εκ των παρευρισκομένων σηκώθηκαν και χόρεψαν πάνω στη σκηνή. Στη δικογραφία δεν περιλαμβάνεται ο δημοφιλής καλλιτέχνης, ο οποίος φαίνεται να διέκοψε πρόωρα τη συναυλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν ο αγαπημένος τραγουδιστής ξεκίνησε τα νησιώτικα, πολλοί θαυμαστές του αγνόησαν τα μέτρα προστασίας για τον κοροναϊό και τις επανειλημμένες εκκλήσεις του Γιάννη Πάριου να παραμείνουν στη θέση τους, ανέβηκαν στη σκηνή και έστησαν… νησιώτικο γλέντι χορεύοντας και τραγουδώντας.

Επιπλέον, όπως φαίνεται στο βίντεο που δημοσιεύει η ιστοσελίδα της εφημερίδας «Μακεδονία», σχεδόν κανένας από το κοινό δε φορούσε μάσκα.

Διοργανωτής συναυλίας: Η κατάσταση ξέφυγε λίγο

Μιλώντας στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου στον Αλφα, ο διοργανωτής της συναυλίας παραδέχθηκε ότι το πράγμα ξέφυγε κάποια στιγμή.

«Το θέατρο είχε περίπου 3000 κόσμο, δηλαδή περίπου το 70-80% της χωρητικότητας του στην αρχή. Όμως δεν μπορείς να συγκρατήσεις εύκολα την κατάσταση. Μετά από κάποια στιγμή ξεφεύγει από τον έλεγχο. Και αυτό γίνεται σε όλες τις συναυλίες. Και στη συναυλία του Ρέμου έγινε, και στη Θεοδωρίδου και παντού» συμπλήρωσε ο κ. Λοΐζος, που παραδέχθηκε ότι τα μέτρα προστασίας παραβιάστηκαν αφού η κατάσταση κάποια στιγμή ξέφυγε από τον έλεγχο.

Τελικά, ο Γιάννης Πάριος αναγκάστηκε να ολοκληρώρει πρόωρα τη συναυλία , ζητώντας παράλληλα από τους θεατές να προσέχουν «για να μην αρρωστήσουμε», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Προκαταρκτική έρευνα και για συναυλία ραπ

Στο μεταξύ, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα για συναυλία που δόθηκε ένα 24ωρο νωρίτερα στο Θέατρο Συκεών, στη Θεσσαλονίκη. Αφορμή αποτέλεσαν δημοσιεύματα για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων σε συναυλία που έδωσε καλλιτέχνης της ραπ μουσικής.

Η έρευνα ανατέθηκε στο αστυνομικό τμήμα Νεάπολης – Συκεών.