Τον χρόνο μέχρι να περάσει ένας ακόμη εγκλεισμός, μετρούν οι Βορειοελλαδίτες, καθώς η έξαρση της πανδημίας, οδήγησε στην επιβολή μίνι lockdown.

Τα μέτρα, αυτή τη φορά έγιναν δεκτά με περισσότερη δυσαρέσκεια από τον κόσμο που έχει κουραστεί αλλά και από επαγγελματίες, όπως οι DJS, οι οποίοι, μετά  την νέα επιβολή περιοριστικών μέτρων στο νομό Θεσσαλονίκης και την καθολική απαγόρευση μουσικής στα μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος, τόνίζουν ότι μένουν «για 3η φορά σε 1,5 χρόνο άνεργοι, χωρίς να γνωρίζουμε πότε θα επιστρέψουμε στις δουλειές μας».

Αυτό όμως δεν αλλάζει το γεγονός ότι η επιδημιολογική εικόνα στην περιοχή όπου η εμβολιαστική κάλυψη είναι χαμηλή, είναι ιδιαίτερα ιδιαίτερα επιβαρυμένη.

Οι επιστήμονες δεν κρύβουν την ανησυχία τους για την πορεία της πανδημίας κυρίως στις περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας και ιδίως την τάση πίεσης που τείνουν να δημιουργήσουν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Ενδεικτικό είναι ότι στη Θεσσαλονίκη, οι μονάδες εντατικής θεραπείας Covid είναι ήδη πλήρεις, ανεβάζοντας στα ύψη την ανησυχία.

Αυτό που επιδιώκεται πάσι θυσία, είναι να αποτραπούν φαινόμενα συνωστισμού, και το μεγάλο ερώτημα περιστρέφεται γύρω από τις μεγάλες εορτές του Οκτωβρίου και συγκεκριμένα τις παρελάσεις της 28ης και τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, στις 26 του μηνός. Οι αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν την εβδομάδα που ξεκινάει αύριο.

Πονοκέφαλο εξακουλουθούν να αποτελούν και τα κορονοπάρτι, που παρά το mini lockdown, συνεχίζονται στη Θεσσαλονίκη.

Συνωστισμός

Συνωστισμός επικράτησε το βράδυ του Σαββάτου σε συναυλία του τράπερ Ricta στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών, παρά τα περιοριστικά μέτρα.

Περίπου 2.000 θεατές παρακολούθησαν τη συναυλία την ώρα που στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος απαγορεύται η μουσική καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου.

‘Οπως προβλέπει το πρωτόκολλο, για το διάστημα που εφαρμόζεται το lockdown κανονικά θα γίνονται εκδηλώσεις, συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας από την πανδημία, με τη χρήση μάσκας και με αποστάσεις.

Αντιδράσεις

Συμβολική διαμαρτυρία έξω από το Θέατρο Γης στη Θεσσαλονίκη, την ώρα που εδινε συναυλία ο Γιάννης Πάριος, πραγματοποίησαν δεκάδες djs το βράδυ του Σαββάτου (2/10), διαμαρτυρόμενοι για τα νέα περιοριστικά μέτρα κατά του κοροναϊού.

Μάλιστα, σε μία συμβολική κίνηση, κρέμασαν τα ακουστικά τους, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το mini lockdown στη Θεσσαλονίκη, που όπως λένε, τους καθιστά και πάλι προσωρινά άνεργους.

Οι djs μάλιστα προειδοποιούν με κινητοποιήσεις διαρκείας, με στόχο την άμεση αλλαγή της απόφασης.

Αυτή η κινητοποίηση πάντως φαίνεται να είναι μόνο η αρχή, καθώς όπως είχε εξηγήσει ο εκπρόσωπος του Σωματείου Δισκοθετών Θεσσαλονίκης Χρίστος Καλτσάς, στο GRTimes «είμαστε ήδη σε ανοικτή επικοινωνία με το αντίστοιχο Σωματείο της Λάρισας, προκειμένου να εκδώσουμε κοινή ανακοίνωση και στη συνέχεια να προχωρήσουμε σε κοινές δράσεις διαμαρτυρίας».

το Σωματείο Δισκοθετών Θεσσαλονίκης ήταν από τα πρώτα που αντέδρασαν στην απόφαση για την επιβολή περιοριστικών μέτρων, εκδίδοντας ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνεται ότι «μετά και την νέα επιβολή περιοριστικών μέτρων στο νομό Θεσσαλονίκης και την καθολική απαγόρευση μουσικής στα μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος, μένουμε για 3η φορά σε 1,5 χρόνο άνεργοι, χωρίς να γνωρίζουμε πότε θα επιστρέψουμε στις δουλειές μας.

Οι DJS σαν επάγγελμα και γενικότερα η εστίαση, είναι ο κλάδος που έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλον στην διάρκεια της πανδημίας.

Απαιτούμε την άρση της απαγόρευσης της μουσικής στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Αλλιώς, να γίνει καταβολή αποζημίωσης για όσο διάστημα μείνουμε εκτός εργασίας.

Το Σωματείο Δισκοθετών νομού Θεσσαλονίκης, ετοιμάζει κινήσεις διαμαρτυρίας που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες».