Ναζιστικούς χαιρετισμούς κάνουν οι κουκουλοφόροι μέσα από τα ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη, ενώ φωνάζουν εθνικιστικά συνθήματα. Νωρίτερα, είχαν επιτεθεί με πέτρες, μολότοφ και άλλα αντικείμενα στην αντιφασιστική συγκέντρωση των φοιτητών.

Πολλές από τις βόμβες μολότοφ ήταν οι λεγόμενες «Κόμπρα», δηλαδή ήταν συνδεδεμένες με εκρηκτική ύλη.

Δείτε βίντεο

Καρέ καρέ οι ναζιστικοί χαιρετισμοί

Να σημειώσουμε ότι πολλοί γονείς έσπευσαν να πάρουν τα παιδιά τους που παρέμεναν εγκλωβισμένα σε αίθουσες, ενώ δύο μαθητές τραυματίστηκαν. Η Αστυνομία προχώρησε σε τρεις συλλήψεις όταν άτομα επιχείρησαν να πλησιάσουν τον χώρο του σχολείου για να «βοηθήσουν» τους ακροδεξιούς μέσα στα ΕΠΑΛ.

Την παρέμβαση εισαγγελέα για τα επεισόδια στην Σταυρούπολη έχει ζητήσει η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο το απόγευμα στην Σταυρούπολη

Συλλαλητήριο στις 18:30 στην πλατεία Τερψιθέας στην Σταυρούπολη, διοργανώνουν μέλη της ΚΝΕ, της ΚΕΕΡΦΑ αλλά και φοιτητικών συλλόγων. Καλούν σε μαζική συμμετοχή τους μαθητές, για να απομονωθούν τα ακροδεξιά και φασιστικά στοιχεία.

«Δεν ξεχνάμε πως ένα χρόνο πριν, το μαθητικό κίνημα των καταλήψεων μαζί με τους φοιτητές και τους εργαζόμενους της πόλης έδωσε το πιο ηχηρό μήνυμα ότι οι φασίστες ανήκουν στην φυλακή, στη μεγαλειώδη διαδήλωση χιλιάδων την ημέρα της καταδίκης των χρυσαυγιτών.

Με το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα μαζί με το εργατικό κίνημα που δίνει τις μάχες στα νοσοκομεία και τα σχολεία, με τη νεολαία στα πανεπιστήμια, έχουμε την δύναμη να τους βάλουμε ξανά φρένο», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ.