Αύριο, Πέμπτη, συνεχίζεται η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου. Άλυτος γρίφος παραμένει αν θα εμφανιστεί τελικά η κατηγορούμενη της υπόθεσης στο δικαστήριο.

Όπως σημειώνουν συγγενικά πρόσωπα της κατηγορουμένης στο MEGA, οι ελπίδες για να εμφανιστεί αύριο στη δίκη είναι μηδαμινές.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο Σάκης Κεχαγιόγλου, συνήγορος υπεράσπισής της, έχει σημειώσει ότι κάποια στιγμή θα εμφανιστεί στη δικαστική αίθουσα, απλώς είναι άγνωστο το πότε.

Η κατηγορούμενη βρίσκεται στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, καθώς η μεταφορά της από τη Θήβα είχε σαν αποτέλεσμα να κλειστεί στον εαυτό της.

Τα άτομα με τα οποία επικοινωνεί είναι ο Σάκης Κεχαγιόγλου, συγγενικό της πρόσωπο και στενή της φίλη που είναι και μάρτυρας υπεράσπισής της.

Ο κ. Λύτρας, δικηγόρος της Ιωάννας, εκτιμά ότι η κατηγορούμενη θα εμφανιστεί στο δικαστήριο όταν φτάσει η στιγμή της απολογίας της.

«Η κατηγορούμενη έχει δικαίωμα να μην παραστεί ποτέ στο δικαστήριο»

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε σχετικά ο Νίκος Αλεξανδρής, εκ των δικηγόρων της Ιωάννας.

«Περιμένουμε να ξεκινήσει η δίκη. Ελπίζω ότι θα πάμε γρήγορα πια, τα περιθώρια τα χρονικά δεν είναι μεγάλα. Αύριο η Ιωάννα καταθέτει, η δίκη ξεκινάει με αυτήν. Για την κατηγορούμενη δε γνωρίζω αν θα βρεθεί στο δικαστήριο, είναι δική της επιλογή. Η Ιωάννα θέλει να σταθεί απέναντί της και να της κάνει τα ερωτήματα για τα οποία δικαιούται να λάβει απαντήσεις. Η κατηγορούμενη έχει δικαίωμα να μην εμφανιστεί ποτέ, ή να εμφανιστεί σε μία – δύο συνεδριάσεις» εξήγησε ο κ. Αλεξανδρής.

«Η Ιωάννα έχει δικαιωθεί ηθικά από την αγάπη και τη στήριξη του κόσμου. Σωματικά, θα ταλαιπωρείται για πολλά χρόνια» πρόσθεσε ο ίδιος.

Απαντώντας στο αν εντός της αίθουσας του δικαστηρίου αναμένεται να βρεθεί και ο άντρας που φέρεται να έγινε το «μήλο της έριδος», ο κ. Αλεξανδρής είπε ότι «θεωρητικά οφείλει να έρθει. Οι κλήσεις έχουν γίνει, έχει επικοινωνήσει ο δικηγόρος του μαζί μου. Αν δεν έρθει, θα ζητήσουμε από το δικαστήριο να τον καλέσει. Αλλά ελπίζω ότι θα έρθει».

Δείτε αναλυτικά