Ο fashion editor και μεγάλος έρωτας του διάσημου αμερικανού σχεδιαστή μόδας Τομ Φορντ, Ρίτσαρντ Μπάκλεϊ, πέθανε την Κυριακή (19 Σεπτεμβρίου) στο σπίτι τους στο Λος Άντζελες, σε ηλικία 72 ετών.

To fashion brand του Tom ανακοίνωσε τα δυσάρεστα νέα με μια επίσημη δήλωση στην αμερικάνικη έκδοση της Vogue.

«Με μεγάλη θλίψη ο Tom Ford ανακοινώνει το θάνατο του επί 35 χρόνια αγαπημένου του συζύγου, Ρίτσαρντ Μπάκλεϊ.

Ο Ρίτσαρντ πέθανε ειρηνικά στο σπίτι τους στο Λος Άντζελες χθες το βράδυ με τον Τομ και τον γιο τους Τζακ στο πλευρό του. Πέθανε από φυσικά αίτια μετά από παρατεταμένη ασθένεια»

Ο Ρίτσαρντ Μπάκλεϊ έγινε αρχισυντάκτης της Vogue Hommes International το 1999, αφού έγραψε για διάφορες εφημερίδες και περιοδικά για χρόνια.

Ο 60χρονος Τομ και ο Ρίτσαρντ παντρεύτηκαν το 2014 και ήταν μαζί για 35 χρόνια.

O έρωτας τους ήταν πολύ δυνατός, με τον Τομ Φορντ να μιλάει σε συνεντεύξεις του με πολύ τρυφερά λόγια για τον σύντροφό του.

«Ο Ρίτσαρντ είναι το δικό μου επίτευγμα στη ζωή για το οποίο νιώθω τόσο υπερήφανος. Πιστεύω ότι πολλοί άνθρωποι θα έμεναν έκπληκτοι ακούγοντάς με να λέω ότι τα ρούχα δεν είναι τόσο σημαντικά.

Πραγματικά, είναι υπέροχα, μπορείς να τα απολαμβάνεις, αλλά ξέροντας ποια είναι η ουσιαστική τους σημασία» έχει πει με αφοπλιστική ειλικρίνεια, ενώ συνεχίζοντας για τον μεγάλο έρωτα της ζωής του, τον Ρίτσαρντ Μπάκλεϊ, έχει τονίσει:

«Ήταν κυριολεκτικά έρωτας με την πρώτη ματιά. Την πρώτη φορά που κοίταξα τα μάτια του φρίκαρα. Σχεδόν δεν μπορούσα να τον κοιτάω. Υπήρχε κάτι στα μάτια του που έλεγε ότι θα περάσουμε το υπόλοιπο της ζωής μας μαζί. Ήταν υπέροχο αλλά πολύ τρομακτικό. Μπορεί να δεις κάποιον και να νιώσεις ότι τον ξέρεις από πάντα.

Έχει τα πιο άγρια μάτια, σαν ένα σκυλί χάσκι. Δεν είναι μπλε, δεν είναι γκρι, έχουν ένα χρώμα που δεν έχεις ξαναδεί, σαν ασημί».