Την άποψη που έχω για τον Πέδρο Μαρτίνς τη γνωρίζετε. Θεωρώ τον Πορτογάλο εξαιρετικό προπονητή και το έργο του μας το έχει δείξει τρία χρόνια τώρα.

Ως εκ τούτου, περιμένω από τον 51χρονο τεχνικό να βελτιώσει αισθητά την εικόνα της ομάδας. Από αναποδιές άλλο τίποτα στη φετινή σεζόν. Τις ξέρετε, δεν χρειάζεται να τις αναλύσω. Ωστόσο, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη η εμφάνιση του Ολυμπιακού στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα στη Λαμία.

Η ομάδα κέρδισε και αυτό είναι το σημαντικό για την οικονομία της συζήτησης, αλλά δεν γίνεται για μεγάλο χρονικό διάστημα οι Ερυθρόλευκοι να παίζουν με τη φωτιά.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, σε παιχνίδι που ο Ολυμπιακός κέρδιζε με 2-0, η εξέλιξη θα ήταν το σκορ να φτάσει σε μεγάλα επίπεδα. Στη Λαμία όχι μόνο αυτό δεν συνέβη, αλλά οι γηπεδούχοι μείωσαν και απείλησαν με ισοφάριση. Ειλικρινώς δεν θέλω να σκέφτομαι τη μουρμούρα που θα υπήρχε, εάν οι πρωταθλητές δεν κέρδιζαν και ξεκινούσαν το πρωτάθλημα με δύο ισοπαλίες.

Ο Μαρτίνς είναι προπονητής που έχει προσφέρει πολλά στον Ολυμπιακό. Και μπορεί να προσφέρει ακόμα περισσότερα. Στη μεταγραφική περίοδο και χωρίς την… καραμέλα των αντιπάλων, δηλαδή τα χρήματα του Τσάμπιονς Λιγκ, η διοίκηση ενίσχυσε σημαντικά το έμψυχο δυναμικό.

Ακόμα και την τελευταία μέρα, που μπορούσε να γίνει κάποια κίνηση με ελεύθερο, ο Γκάρι Ροντρίγκες… έπιασε λιμάνι. Και μιλάμε για ένα ακόμα επταψήφιο συμβόλαιο. Οπότε, πρέπει τώρα ο Πορτογάλος να φτιάξει μια ομάδα που να την απολαμβάνει ο κόσμος και όχι να δέχεται πίεση από τη Λαμία.

Θα συμβούν και αυτά τα παιχνίδια, θα υπάρξουν και άσχημες εμφανίσεις. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο και σίγουρα χρειάζεται χρόνος για να μπορέσουν να βρουν ρυθμό οι παίκτες και να «δέσει» η ομάδα.

Σας έγραψα και προηγουμένως ότι έχω τεράστια εμπιστοσύνη στον Μαρτίνς και είμαι βέβαιος ότι θα βρει τον τρόπο να αλλάξει την εικόνα της ομάδας.

Πρέπει ο Ολυμπιακός να βελτιώνεται παιχνίδι με παιχνίδι και οι υποχρεώσεις που έχει είναι πάρα πολλές και σημαντικές.

Το γεγονός ότι η ομάδα για σημαντικό χρονικό διάστημα θα δίνει παιχνίδι ανά τρεις ημέρες σίγουρα κάνει τη δουλειά του τεχνικού τιμ πιο δύσκολη, αλλά από την άλλη αυτό συμβαίνει κάθε χρόνο στους Ερυθρόλευκους. Μια ομάδα που παίζει συνέχεια στην Ευρώπη και στο νέο έτος…