Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες ανθρώπων που είδαν την Ιωάννα λίγο μετά την επίθεση με βιτριόλι που δέχθηκε τον περασμένο Μάιο έξω από τον χώρο εργασίας της στην Καλλιθέα.

Ο κ. Φώτης Σταθόπουλος έχει καφετέρια δίπλα στην επιχείρηση που δούλευε η Ιωάννα. Οι περιγραφές του στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την ημέρας της επίθεσης και τις αντιδράσεις του θύματος συγκλονίζουν.

«Ήμουν από τους πρώτους που άκουσα την κοπέλα να βγαίνει από το κτίριο μετά την επίθεση. 40 χρόνια στη γειτονιά τέτοιο γεγονός δεν ξανά είδαμε. Ακούμε φωνές. ‘’Βοήθεια, βοήθεια’’ φώναζε η Ιωάννα. Κατευθύνθηκε στο φαρμακείο, ήταν κόκκινη στο πρόσωπο, στο λαιμό, στα χέρια. Έβγαλε τα ρούχα της και έμεινε με τα εσώρουχα γιατί την έκαιγαν τα ρούχα. Στο φαρμακείο της έδωσαν τις πρώτες βοήθειες. ‘’Με κάψανε’’ φώναζε» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, όπως είπε, η δράστρια που επιτέθηκε στην Ιωάννα την είχε δει που πάρκαρε. «Την περίμενε στο ασανσέρ κι εκεί της επιτέθηκε. Η άλλη (σ.σ. η δράστρια) ήταν καλυμμένη, με μάσκα».

Παράλληλα, ο κ. Σταθόπουλος σχολίασε την χθεσινή παρουσία της Ιωάννας στα δικαστήρια. «Ήταν ανατριχιαστική εικόνα. Μια κούκλα, πανέμορφη, σοβαρή κοπέλα ήταν η Ιωάννα, ερχόταν να πάρει τον καφέ της. Αυτό που είδαμε μας θύμισε μεσαίωνα».

Πότε είχε ξανά πάει στη δουλειά της

Η κ. Άννα, άλλη αυτόπτης μάρτυρας στην επίθεση, υπογράμμισε στο MEGA ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που η Ιωάννα βγήκε έτσι από σπίτι της.

«Τον Αύγουστο ήρθε στη δουλειά της, με την ίδια περιβολή. Ήταν πολύ όμορφη και καλό παιδί. Πρέπει με κάποιο τρόπο να δικαιωθεί» τονίζει.

Δείτε αναλυτικά