Η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» συμπλήρωσε 90 χρόνια κυκλοφορίας.

Πάντοτε, ψυχή της εφημερίδας υπήρξαν όλοι όσοι εργάστηκαν και συνεχίζουν να εργάζονται καθημερινά για την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού σχετικά με όλα όσα συμβαίνουν  την εσωτερική και διεθνή επικαιρότητα.

Ο Μιχάλης Μητσός, εκ των παλαιοτέρων στελεχών των «ΝΕΩΝ», αρθρογράφος και αρχισυντάκτης διεθνών ειδήσεων μιλά για τη δική του πιο έντονη στιγμή στην 30ετή του πορεία στην εφημερίδα.

«Η πιο έντονη στιγμή όλης αυτής της πορείας, που είναι και τριάντα χρόνια ήταν,  για λόγους και αντικειμενικούς και προφανείς και για λόγους προσωπικούς, η 11η Σεπτεμβρίου.

»Γιατί την ώρα που χτυπούσαν τα αεροπλάνα τους Δίδυμους Πύργους εγώ κήδευα τη μάνα μου.

»Όταν τελείωσε η κηδεία, πήγα τον πατέρα μου στο σπίτι και του λέω: “Tώρα πρέπει να πάω στην εφημερίδα”.

»Πήγα στην εφημερίδα, επικρατούσε ένας πυρετός όπως αντιλαμβάνεται κανείς, μία ένταση, ένα σοκ, αλλά δεν θα το έλεγα πένθος.

»Έμαθα εκ των υστέρων, δεν τα είδα όμως, ότι καναδυό συνάδερφοι μπορεί να ήταν και χαρούμενοι, αλλά ήταν νομίζω μια μικρή μειοψηφία.

»Ενώ μια άλλη εφημερίδα μια μέρα έγραψε στην τελευταία σελίδα “Έτσι πονάει όταν σε βομβαρδίζουν”…

»Και θυμάμαι λίγο καιρό μετά τον αείμνηστο, Λέοντα Καραπαναγιώτη, τον μεγάλο, εμβληματικό διευθυντή των “ΝΕΩΝ” να μου λέει πως του είχει πει ένας φίλος “Λέων, καλά να πάθουν οι Αμερικανοί” και μου είπε ο Καραπαναγιώτης: “Ρε συ Μιχάλη, πώς φτάσαμε σ’ αυτό το σημείο, να μου λένε κάτι τέτοιο;”

»Κι εγώ, ίσως στην πιο θρασεία, στην πιο τολμηρή απάντηση που έχω δώσει σ’ αυτόν τον άνθρωπο, του είπα: “Kύριε Καραπαναγιώτη, εμείς φταίμε, ο τύπος φταίει σε μεγάλο βαθμό, που η κοινωνία έχει οδηγηθεί σε αυτό το σημείο”.

“Έχεις δίκιο Μιχάλη”,μου είπε».