Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό πραγματοποιούν στη Θεσσαλονίκη οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Το «Καραβάνι της Υγείας» θα ξεκινήσει πορεία από το Ιπποκράτειο και στόχος είναι να περάσει από τις υγειονομικές μονάδες της πόλης, όπου θα ενσωματώνει εργαζόμενους από τα υπόλοιπα νοσοκομεία, με στόχο να καταλήξει στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. ‌

Η πορεία θα κινηθεί επί της οδού Κωνσταντίνου Καραμανλή, τη λωρίδα κυκλοφορίας με κατεύθυνση ανατολικά να έχει κλείσει από την Τροχαία. Η διαδρομή θα ξεκινήσει από το Ιπποκράτειο και στη συνέχεια μέσω της Παπαναστασίου θα κατευθυνθεί προς το Θεαγένειο, στη συνέχεια στη Λεωφόρο Στρατού και στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», αμέσως μετά στην Γ’ Σεπτεμβρίου και μέσω της Εγνατίας θα συνεχίσει από Αντιγονιδών με προορισμό το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Στην «κεφαλή» βρίσκονται διαδηλωτές με ξύλινα κρεβάτια που παριστάνουν τις κλίνες των νοσοκομείων, κρατούν μαύρα μπαλόνια και τύμπανα, επιλέγοντας όπως λένε αυτόν τον συμβολικό τρόπο για να αναδείξουν την αντίθεσή τους στον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος σε δηλώσεις του τόνισε μεταξύ άλλων ότι η αναστολή εργασίας σε υγειονομικούς αποκαθήλωσε τον ρυθμό των εμβολιασμών, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση «”πετάει” στο δρόμο εργαζόμενους που επί 19 μήνες ήταν στην πρώτη γραμμή στην με την πανδημία».

Μάλιστα, ο κ. Γιαννάκος σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 7.200 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, εκ των οποίων 1.500 είναι με αναρρωτική άδεια. Ο αριθμός των υγειονομικών που έχουν στην κατοχή τους «μαϊμού» πιστοποιητικά εμβολιασμού ανέρχεται περίπου στους 200, ενώ, όπως πρόσθεσε, αυτή τη στιγμή στη Δημόσια Υγεία εργάζονται περίπου 500 ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι.

Γιατροί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία ζητούν μεταξύ άλλων την κατάργηση του υποχρεωτικού εμβολιασμού υγειονομικών, καθώς όπως σημειώνουν «σε περίοδο πανδημίας που τα Νοσοκομεία γεμίζουν με περιστατικά κοροναϊού αντί να προσθέτουν δυνάμεις στο σύστημα, έχουμε την πιο μαζική φυγή εργαζομένων με αναστολή εργασίας στην ιστορία του Υγειονομικού Συστήματος εξαιτίας του μη εμβολιασμού και μάλιστα πολλοί εξ’ αυτών είναι εξειδικευμένο προσωπικό πρώτης γραμμής που δεν μπορεί να αντικατασταθεί, χωρίς ένα ευρώ μισθό».

Σημειώνεται ότι η ΠΟΕΔΗΝ ενόψει ΔΕΘ έχει καλέσει σε νέο κάλεσμα, αύριο, Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 18.00 στο άγαλμα Βενιζέλου. Δείτε στο επόμενο βίντεο του grtimes.gr, εικόνες από την πρωινή συγκέντρωση.