Στην αποκάλυψη ότι κατά καιρούς έχει δεχθεί πιέσεις αλλά προσπαθούσε να θέτει τα όρια της αναφέρθηκε η ηθοποιός και τραγουδίστρια Ελένη Ρόδα.

Σε συνέντευξή της στην On Time η Ελένη Ροδά ερωτηθείσα σχετικά εάν έχε δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση μέσα από τη δουλειά της τονίζει: «Σε πολλούς άρεσα. Ερχόντουσαν, μου άνοιγαν κουβέντα και τους έλεγα «Σταμάτα, δεν θέλω, δεν γουστάρω, ρε φίλε». Έτυχε και θιασάρχης να με στριμώξει μέσα στο αυτοκίνητο και να μην μπορώ να κουνηθώ. Αλλά πάλεψα, τον έσπρωξα, του φώναξα. «Κόφτο», οπότε το σταμάτησε. Βεβαίως, η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, γι’ αυτό και δεν μπορώ να πάρω θέση στα σημερινά που ακούμε ότι συμβαίνουν. Εγώ θα σας πω για τα δικά μου, για την τότε εποχή. Στη δική μου εποχή συνέβαιναν, αλλά δεν προχωρούσαν σε χυδαιότητες ή ακρότητες. Ήταν άλλες εποχές τότε. Τώρα δυστυχώς έχουν ξεσαλώσει όλοι, δεν υπάρχει τίποτα. Δεν υπάρχει ηθική. Δεν υπάρχουν ηθικοί φραγμοί. Πριν από λίγες μέρες πήγαινα σπίτι μου και στον δρόμο από την Κινέττα μέχρι την Αθήνα έκλαιγα και δεν μπορούσα να οδηγήσω. Μονολογούσα φωναχτά, «Θεέ μου, σε παρακαλώ, σταμάτα αυτές τις φωτιές». Σκεφτόμουν τους ανθρώπους που χάνουν το βιός τους, τόσος πόνος, τα γλυκά μου τα ζωάκια που καίγονται… Γιατί τόση κακία; Δυστυχώς η Ελλάδα έχει γίνει ξέφραγο αμπέλι».

Κληθείσα να σχολιάσει τις καταγγελίες που είδαν το τελευταίο διάστημα το φως της δημοσιότητας για σεξουαλική κακοποίηση στο θεατρικό χώρο είπε ότι η ίδια «δεν μπορώ ούτε καν να το σκέφτομαι. Στεναχωριέμαι. Καλά κάνανε και βγήκαν και τα είπαν, είναι θλιβερό όλο αυτό. Το λόγο έχει η Δικαιοσύνη για όλα αυτά. Πιστεύω ότι μετά από αυτό θα μαζευτούν κάποιοι, θα φοβούνται. Αλλά κοίτα γύρω μας τι γίνεται. Δεν υπάρχει παιδεία. Δεν υπάρχει σεβασμός στον άνθρωπο. Παντού βία. Ο άλλος σκοτώνει τη γυναίκα του, τη μάνα του, τον γείτονα του. Έχουν ισοπεδωθεί όλα»