Αβέβαιη χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, την επιστροφή στις ίδιες θέσεις όσων ανεμβολίαστων υγειονομικών τεθούν από 1η Σεπτεμβρίου σε αναστολή.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως ο νόμος που προβλέπει την αναστολή των καθηκόντων τους θα εφαρμοστεί στο ακέραιο.

«Το υπουργείο Υγείας έχει πάρει όλα τα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστούν οποιεσδήποτε αρρυθμίες», πρόσθεσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως υπάρχει μία αυξητική τάση στους δείκτες της πανδημίας και πως θα είναι καθοριστικό το επόμενο διάστημα για την εξέλιξη της πορείας του ιού.

Χαρακτήρισε θετικά τα αποτελέσματα από την αξιοποίηση του Freedom Pass, καθώς το 73% των νέων που εμβολιάστηκαν αξιοποίησαν και την κάρτα.

Πορεία εμβολιασμού στο ΕΣΥ

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε πως δεν είναι χαμηλό το ποσοστό των εμβολιασμένων. Ειδικά στο ιατρικό προσωπικό τα νούμερα είναι υψηλά. Σχετικά με το νοσηλευτικό προσωπικό τόνισε πως τα νούμερα δεν είναι άσχημα, αλλά είναι προφανώς πιο χαμηλά.

«Υπάρχουν διάφορες επιλογές για το πώς θα αναδιατάξουμε τις δυνάμεις, αν κάποιοι άνθρωποι επιμείνουν ανεξήγητα στο να μην εμβολιαστούν».

Οι επιλογές του σχεδίου ετοιμότητας του ΕΣΥ περιλαμβάνουν:

  • Αναδιάταξη δυνάμεων στο εσωτερικό των νοσοκομείων,
  • Νέο ανθρώπινο εργατικό δυναμικό και πρόσληψη νέου προσωπικού,
  • Συμβολή και από τον ιδιωτικό τομέα για όσο χρειαστεί.

«Το πρώτο διάστημα περιμένουμε σε κάποιες περιοχές να παρουσιαστούν σε αρρυθμίες. Το υπουργείο Υγείας έχει το επιχειρησιακό σχέδιο και βρίσκεται συνεχώς σε επαφή με τους διοικητές των νοσοκομείων», τόνισε.