Στόχος του υπουργείου Παιδείας για τη φετινή σχολική χρονιά είναι η δια ζώσης εκπαίδευση, σύμφωνα με όσα είπε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» η υφυπουργός Ζέτα Μακρή.

Τα σχολεία θα ανοίξουν τις πύλες τους και θα υποδεχτούν τους μαθητές στις 13 Σεπτεμβρίου.

Έχουν ήδη δοθεί οι σχετικές οδηγίες για το νέο σχολικό έτος και συγκεκριμένα, οι καθηγητές θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι ή να έχουν πιστοποιητικό νόσησης του τελευταίου εξαμήνου ή να κάνουν εργαστηριακό τεστ δύο φορές την εβδομάδα.

Σχετικά με τους μαθητές, υποχρεούνται να κάνουν self test δύο φορές την εβδομάδα.

Όσοι καθηγητές αρνούνται να τηρήσουν τους κανονισμούς δεν θα εισέλθουν στην αίθουσα και θα μπουν σε αναστολή για το διάστημα που αρνούνται να συμμορφωθούν.

«Στόχος η δια ζώσης εκπαίδευση»

«Ο στόχος μας είναι η δια ζώσης εκπαίδευση και προσανατολιζόμαστε σε αυτό», δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας και πρόσθεσε πως σε ορισμένες εξαιρετικές περιπτώσεις θα μπορούσε να ισχύει η τηλεκπαίδευση. «Πολλοί εκπαιδευτικοί έχουν εμβολιαστεί και ελπίζουμε πως θα ακολουθήσουν και τα παιδιά».

Τα φροντιστήρια θα έχουν τις ανάλογες προδιαγραφές ασφαλείας, πρόσθεσε και ενημέρωσε πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα γίνουν ανακοινώσεις σχετικά με τις λειτουργίες των σχολικών μονάδων.