Περίπου εκατό χιλιάδες στρέμματα δάσους και καλλιεργειών έγιναν στάχτη στην επαρχία Αβίλα, περίπου 120 χιλιόμετρα ανατολικά της Μαδρίτης. Οι ισπανικές αρχές εκκένωσαν 8 οικισμούς, περίπου 1.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Είναι η μεγαλύτερη πυρκαγιά στην Ισπανία αυτό το καλοκαίρι.

Στη νότια Γαλλία μια δημοσιογράφος του BBC και η οικογένειά της παρ’ ολίγο να εγκλωβιστούν στις φλόγες όταν ειδοποιήθηκαν να εγκαταλείψουν την περιοχή όπου έκαναν διακοπές. Κατέγραψε τη φυγή τους με το κινητό της, σώθηκαν από εθελοντές πυροσβέστες.

Στο Ισραήλ, εκκενώθηκαν οικισμοί δυτικά της Ιερουσαλήμ εξαιτίας των πυρκαγιών που ξέσπασαν την Κυριακή. Η κυβέρνηση εξέτασε το ενδεχόμενο να ζητήσει διεθνή βοήθεια, ωστόσο όπως μεταδίδουν ισραηλινά ΜΜΕ τα περισσότερα πύρινα μέτωπα είναι σήμερα υπό έλεγχο.

Και στη Σιβηρία, πάνω από 150 πύρινα μέτωπα κατακαίνε τα δάση της Γιακουτίας στη Σιβηρία εδώ και εβδομάδες. Πυκνά σύννεφα καπνού έχουν καλύψει τεράστιες εκτάσεις. Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές 70 εκατομμύρια στρέμματα έχουν γίνει στάχτη από την αρχή του έτους, μια έκταση σχεδόν η μισή Ελλάδα.

Δείτε το ρεπορτάζ