Σε εξέλιξη είναι η φωτιά στην Κερατέα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, επίγειες και εναέριες, προσπαθούν να την περιορίσουν ωστόσο οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δεν είναι σύμμαχός τους. Ήδη έχουν εκκενωθεί τρεις οικισμοί και συγκεκριμένα το Μαρκάτι, η Συντερίνα και ο Άγιος Κωνσταντίνος ενώ η τροχαία έχει προχωρήσει σε διακοπές κυκλοφορίας.

Την ίδια ώρα, υπάρχουν ερωτηματικά για τον τρόπο που ξεκίνησε το μέτωπο.

Ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς, καταγγέλλει εμπρησμό. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100.3 σημείωσε ότι πρόκειται για εμπρησμό, καθώς υπάλληλος του δήμου είδε ένα λευκό όχημα να βάζει φωτιά σε κάδους στο σημείο όπου ξέσπασε η φωτιά.

Το ίδιο ανέφερε και στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής, Θανάσης Μακροδημήτρης. Όπως είπε οι υπάλληλοι της υπηρεσίας καθαριότητας είδαν ένα λευκό αμάξι με φιμέ τζάμια, από το οποίο οι επιβαίνοντες πέταξαν κάτι και αμέσως μετά δημιουργήθηκε κάψα στο σημείο.

Σημειώνεται ότι, με εντολή του αρχηγού της Πυροσβεστικής Στέφανου Κολοκούρη, μεταβαίνει στην περιοχή κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Ισχυρές δυνάμεις στη μάχη της κατάσβεσης.

Πάντως, η φωτιά θεωρείται δύσκολη, λόγω και τον ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής μάλιστα έχουν ενισχυθεί. Με τις φλόγες παλεύουν 71 πυροσβέστες με 25 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων, ενώ ρίψεις κάνουν από αέρος 6 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Η φωτιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση σε δύσβατο σημείο και πήρε γρήγορα διαστάσεις, λόγω και τον ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.