Πολλοί κάτοικοι αναμετρήθηκαν με τις φλόγες για να σώσουν τη περιουσία τους και πάλεψαν με μανία ακόμα και όταν φαινόταν ότι η μάχη θα χαθεί. Συγκλονιστική είναι η προσπάθεια ενός άνδρα να σβήσει τη φωτιά που εξακολουθεί να καίει στην Εύβοια, χρησιμοποιώντας ένα κλαδί.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, σκαρφαλώνει το συρματόπλεγμα και με όπλο ένα σπασμένο κλαδί, παλεύει να σβήσει τη φωτιά, με τον χρόνο που κερδίζει να είναι αρκετός ώστε να φτάσει πυροσβεστικό όχημα στο σημείο και να σβήσει τις φλόγες.

Οι φίλοι του τον φωνάζουν Αποστόλη αλλά το πραγματικό του όνομα είναι Άστρι, με καταγωγή από την Αλβανία, ζώντας στην Ελλάδα, σχεδόν τριάντα χρόνια.

Μάλιστα, μιλώντας στο Open, ο κ. Αποστόλης αναφέρθηκε στην πράξη του, λέγοντας πως «ένιωθα ότι καιγόταν το σπίτι μας, η περιουσία του καθενός και μπήκα μέσα». «Ένιωθα σαν την πατρίδα μου, 29 χρόνια είμαι εδώ και έβαλα τα δυνατά μου να σβήσω τη φωτιά. Φτάσαμε στο αμήν και είπαμε να γλιτώσουμε. Νιώθω ότι έχω υποχρέωση σε αυτόν τον τόπο», εξέφρασε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο