H πρώτη από τις κορυφαίες αμερικανικές τράπεζες που απαιτεί εμβολιασμό από όλους τους εργαζομένους της, πριν αυτοί επιστρέψουν στα γραφεία τους σε όλη τη χώρα, έγινε η Citigroup.

Οι περισσότερες από τις ανταγωνιστικές της, όπως η JPMorgan Chase και η Goldman Sachs, έχουν ζητήσει και έχουν παροτρύνει το προσωπικό τους να εμβολιαστεί, όμως δεν έχουν φτάσει στο σημείο να το απαιτήσουν.

Η Morgan Stanley έχει καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό των εργαζομένων της, αλλά για όσους έχουν επιστρέψει κανονικά στα κεντρικά γραφεία της στη Νέα Υόρκη και την ευρύτερη μητροπολιτική περιοχή της πόλης.

«Απαιτείται να είναι εμβολιασμένοι

Η Citi είναι η πρώτη που βγάζει γενική οδηγία για τα γραφεία της σε εθνικό επίπεδο, με την επικεφαλής της διεύθυνσης διαχείρισης προσωπικού Σάρα Βέχτερ να δηλώνει πως από τις 13 Σεπτεμβρίου, «όλοι οι εργαζόμενοι που θα επιστρέψουν στα γραφεία για τουλάχιστον δύο μέρες εργασίας την εβδομάδα, θα απαιτείται να είναι εμβολιασμένοι».

«Με δεδομένο τον αριθμό των εργαζομένων που θα δουλεύει στα κτίρια και τη διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα στις ΗΠΑ, φτάσαμε την απόφαση αυτή για να διασφαλίσουμε ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ειδικοί αναλυτές επισημαίνουν πως σε ένα διάστημα που η συζήτηση για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς από τις αμερικανικές επιχειρήσεις έχει φουντώσει για τα καλά στη χώρα, το γεγονός πως μεγάλοι όμιλοι σε κάθε κλάδο «βγαίνουν» μπροστά, αναμφισβήτητα επηρεάζει τα δεδομένα.

Σημειωτέον δε, πως η Citigroup είχε ήδη επαναφέρει υποχρεωτικά τη χρήση μάσκας για όλους τους εργαζομένους, όπως και η JPMorgan.

Με τον ίδιο τρόπο η United Airlines έγινε η πρώτη μεγάλη αεροπορική εταιρεία που απαιτεί εμβολιασμένο προσωπικό από τις 25 Οκτωβρίου, ενώ στη σειρά έχουν αρχίσει να μπαίνουν και κορυφαίες αλυσίδες όπως η Walmart και η Cisco.

Στον κλάδο των Big Tech την αρχή έκαναν η Google και το Facebook, ενώ στο χώρο της ψυχαγωγίας και των media ακολούθησαν η Walt Disney και η Washington Post.

Και έπεται και συνέχεια…

Πηγή: ΟΤ