Το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος της Ελληνικής Ακτοφυλακής έδωσε στη δημοσιότητα πίνακες που αποτυπώνουν πού και πόσοι πολίτες διασώθηκαν μετά από επιχειρήσεις που διεξήχθησαν σε περιοχές όπου είχαν ξεσπάσει φωτιές σε όλη την Ελλάδα.

Όπως μπορείτε να δείτε στους παρακάτω επίσημους πίνακες, διασώθηκαν συνολικά 2.770 άτομα. Οι επιχειρήσεις που ξεχωρίζουν με βάση τα νούμερα των διασωθέντων είναι από την παραλιακή των Βασιλικών με 366 άτομα που διασώθηκαν,  από την παραλιακή της Αγίας Άννας με 302 διασωθέντες, από τη Λίμνη Εύβοιας με τρία διαφορετικά πλοία όπου επιβιβάστηκαν 650, 480 και 230 άτομα, ενώ 350 άτομα διασώθηκαν από το Πευκί.

Δείτε αναλυτικά τις διασώσεις

Να σημειώσουμε ότι από τις συγκεκριμένες περιοχές έχουν έρθει στη δημοσιότητα εικόνες που σοκάρουν, όπως αυτή των ηλικιωμένων που είχαν ξαπλώσει σε ferry boat μαζί με το σκυλάκι τους. Εν τω μεταξύ, οι συνεχείς αναζωπυρώσεις στην Εύβοια προκαλούν μεγάλη ανησυχία σε κατοίκους και Πυροσβεστική, με τους πολίτες να ζητούν επιτακτικά να διατεθούν περισσότερα εναέρια μέσα.