Μάχη με τις φλόγες για έβδομη ημέρα συνεχίζουν να δίνουν κάτοικοι και δυνάμεις πυρόσβεσης στη βόρεια Εύβοια, όπου το μέγεθος της καταστροφής είναι πελώριο, όπως φαίνεται και από τις πρώτες εκτιμήσεις για καμένα σπίτια και στρέμματα γης.

Το ένα μετά το άλλο, χωριά κυκλώνονται από τις φλόγες, με τις αναζωπυρώσεις να είναι συνεχείς.

Οι προσπάθειες τις τελευταίες ώρες είναι στραμμένες στις περιοχές Γούβες και Αρτεμίσιο, όπου η κατάσταση είναι δυσκολότερη και το μέτωπο συνεχίζει την ολέθρια πορεία του.

Οι κάτοικοι, όπως και χθες, καλούνται μόνοι τους -εν απουσία εναέριων μέσων πυρόσβεσης- να φτιάξουν αντιπυρικές ζώνες και να προστατέψουν τα χωριά τους, στα οποία οι φλόγες έφτασαν μια ανάσα από τα πρώτα σπίτια.

Περιφερειακά, σπίτια έχουν καεί, αλλά οι πυρήνες των χωριών παραμένουν αλώβητοι.

Σύμφωνα με το MEGA, οι αναζωπυρώσεις στην περιοχή αυτή είναι συνεχείς και αυτή τη στιγμή το πρόβλημα εστιάζεται σε τρία μέτωπα.

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

00:00
04:17

Φουντώνει το μέτωπο από Γαλατσώνα προς Αβγαριά

Επίσης, την τελευταία ώρα έχει δημιουργηθεί ένα μέτωπο ανάμεσα στα χωριά Γαλατσών, Μονοκαρυά και Αβγαριά, με κατεύθυνση την Αβγαριά, όπου εκεί προσπαθούν και επίγεια και εναέρια μέσα.

Το τελευταίο διάστημα έχουμε ισχυρές αναζωπυρώσεις και στα Ελληνικά.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι πυκνοί καπνοί δυσκολεύουν τη ρίψη νερού σε ευαίσθητα σημεία από τα εναέρια μέσα, καθώς οι καπνοί δεν καλύπτουν μόνο την Βόρεια Εύβοια αλλά έχουν φτάσει μέχρι το Βελούχι της Ευρυτανίας, ενώ η κατάσταση από χθες το απόγευμα και μέσα στην πόλη της Λαμίας είναι αποπνικτική.