Σε πύρινο κλοιό συνεχίζει να βρίσκεται η Εύβοια, η οποία καίει τα πάντα στο πέρασμά της για έκτη συνεχόμενη ημέρα.

Ωστόσο, η εικόνα στο Πευκί είναι λίγο καλύτερη σε σχέση με μία ώρα πριν, όταν οι φλόγες έμπαιναν στον οικισμό και η μάχη έδειχνε να χάνεται.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή, δυστυχώς το δάσος γύρω από τον οικισμό κάηκε ολοσχερώς, ωστόσο, με εξαίρεση κάποια σπίτι, οι περιουσίες των ανθρώπων σώθηκαν.

Η κατάσταση που επικρατούσε για περισσότερη από μια ώρα ήταν δραματική. Οι κάτοικοι με λάστιχα, κουβάδες, ακόμα και με μπουκαλάκια νερού προσπαθούσαν να σβήσουν την πυρκαγιά. Και τελικά φαίνεται να τα κατάφεραν.

Φυσικά, στην περιοχή δεν επικρατεί κανένας εφησυχασμός, αφού ανά πάσα στιγμή μπορεί να υπάρξει αναζωπύρωση και να χαθεί ξανά ο έλεγχος.

Δραματικές ώρες στο Πευκί

Οι εικόνες που επικράτησαν το απόγευμα της Κυριακής στο Πευκί ήταν δραματικές.

Ηλικιωμένοι μεταφέρονταν με κάθε μέσο στο φέρι μποτ, που περιμένει στην παραλία.

Άνθρωποι προχωρημένης ηλικίας, που δεν μπορούν να περπατήσουν, μεταφέρονται στα χέρια, ακόμα και πάνω σε κρεβάτια!    

Μεγάλη «μάχη» στο Πευκί

Λίγο πριν τις 18:30 η μεγάλη μάχη στην Εύβοια μεταφέρθηκε μέσα στο Πευκί, όπου το μέτωπο μπήκε στον οικισμό και έκαψε σπίτια.

Μέσα στον οικισμό υπήρχαν αρκετοί κάτοικοι – κυρίως οι νεότεροι, βοήθεια από τα γύρω χωριά, οι οποίοι προσπαθούν με τα πενιχρά μέσα που διαθέτουν καθώς η υδροδότηση κόπηκε για μεγάλο διάστημα και τα πυροσβεστικά ξέμειναν από νερό,  να ανακόψουν την καταστροφική πορεία της.

Παράλληλα, ένα άλλο πύρινο μέτωπο κατευθυνόταν στην Γαλατσώνα και πλησίαζε τις Γούβες σε μία πορεία που οδηγεί στο Αρτεμίσιο, και τη θάλασσα. Η πύρινη λαίλαπα χτύπησε και το Καστρί όπου κάηκαν αρκετά σπίτια.

Λίγο μακρύτερα και από την άλλη πλευρά του νησιού, η φωτιά κινούνταν κατευθείαν προς τους Καματριάδες και τους Γαλατσάδες – και αν περάσει από αυτά τα δύο κομβικά σημεία, πλέον θα βρεθεί πάνω από την Αιδηψό.

Στο νότιο τμήμα, οι υποστηρικτικές ομάδες πυροπροστασίας που έχουν φτάσει στη χώρα μας από την Ουκρανία και την Ρουμανία και εργάζονται νυχθημερόν, ελέγχουν την κατάσταση στο χωριό Τρούπι, όσο και λίγο πιο βόρεια, στα Καλύβια και στο Σπαθάρι. Στη συγκεκριμένη περιοχή βοηθούν και οι άνεμοι, με συνέπεια να μην προβλέπεται προς το παρόν επέκταση της φωτιάς προς νότο.

Νωρίτερα, πάντως, στον οικισμό Τρουπί, η φωτιά έφτασε πολύ κοντά στα πρώτα σπίτια, ενώ αστυνομικοί ζήτησαν με ντουντούκες από τους λίγους κατοίκους που παραμένουν στο σημείο,  να απομακρυνθούν. Ωστόσο, πολλοί παραμένουν και οργανώνουν την άμυνά τους στη φωτιά,  κόβοντας  τα δέντρα γύρω από τα σπίτια τους.

Παράλληλα, μέσω του 112 δόθηκε εντολή εκκένωσης σε Γούβες, Αρτεμίσιο, Καστρί, Βουλίκι και Πευκί και συστήνεται στους πολίτες να κατευθυνθούν προς την Ιστιαία.