Τα Γρεβενά είναι από τις περιοχές της χώρας όπου η Πυροσβεστική δίνει μάχη απέναντι στις φλόγες και, μάλιστα, σε δύο μέτωπα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, εκκενώθηκαν χθες το απόγευμα πέντε χωριά στην περιοχή των Βεντζίων Γρεβενών, λόγω της ανεξέλεγκτης πυρκαγιάς, που πέρασε στην περιοχή από την απέναντι πλευρά του ενεργού μετώπου Φελλίου-Καρπερού.

Με εντολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ξεκίνησε η διαδικασία της προληπτικής εκκένωσης των χωριών: Νησί, Κέντρο, Αγαλλαίοι, Δίπορο και Σαρακίνα, μέσω λεωφορείων του ΚΤΕΛ που έστειλε ο Δήμος, αλλά και της Αστυνομίας, ενώ σκαπτικά και αγροτικά μηχανήματα, αλλά και υδροφόρες του Δήμου συνδράμουν συνεχώς στο δύσκολο έργο της Πυροσβεστικής.

Γρεβενά: Χειροτερεύουν την κατάσταση οι ισχυροί άνεμοι

Η φωτιά λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων πέρασε τον Αλιάκμονα ποταμό, στην περιοχή Παλαιομονάστηρο, εκεί όπου γίνονται οι εκδηλώσεις «Γιαγκούλεια» και δημιούργησε ανεξέλεγκτα μέτωπα.

Το ένα απ’ αυτά κινήθηκε προς το Νησί, όπου πλησίασε σε μικρή απόσταση, αλλά χάρη και στις ρίψεις νερού από αέρος με ένα καναντέρ, έμεινε εκτός οικισμού. Το άλλο μέτωπο κινήθηκε προς το Δίπορο, ενώ ένα ακόμη, που αναζωπυρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, λόγω των ισχυρών ανέμων κινήθηκε ανάμεσα σε Νησί, Κέντρο και Δίπορο, όπου υπάρχει δάσος με πεύκα.

Από την πλευρά της η Πυροσβεστική Υπηρεσία δίνει μάχη σε όλο το πύρινο μέτωπο το οποίο επεκτείνεται σε δεκάδες χιλιόμετρα, από το Φελλί, όπου λόγω των ισχυρών ανέμων υπήρξαν αναζωπυρώσεις χθες το βράδυ, μέχρι και το Δίπορο.

Η Μαθητική Εστία του Δήμου Γρεβενών ήταν ο χώρος όπου έγινε η υποδοχή των κατοίκων των πέντε κοινοτήτων, οι οποίοι και φιλοξενήθηκαν εκεί χθες το βράδυ.

Πηγή φωτογραφιών: greveniotis.gr