Μετά τη μεταξύ τους αναμέτρηση στην πρεμιέρα του ολυμπιακού τουρνουά πόλο, Ελλάδα και Ουγγαρία θα τα ξαναπούν, αυτήν τη φορά στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Η εθνική μας ομάδα πήρε νωρίτερα την πρόκριση για την τετράδα, νικώντας εύκολα με 10-4 το Μαυροβούνιο, σε ένα ρεσιτάλ άμυνας που έδωσαν οι διεθνείς πολίστες.

Οι Μαγυάροι, από τη μεριά τους, επικράτησαν με 15-11 της Κροατίας στον τελευταίο προημιτελικό της ημέρας, σε ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δύο υπερδυνάμεις του παγκόσμιου πόλο.

Η Ουγγαρία ανέβασε ρυθμό από το δεύτερο οκτάλεπτο και μετά, με τους Κροάτες να ξεκινούν καλύτερα και να κλείνουν προηγούμενοι την πρώτη περίοδο (2-3).

Η συνέχεια όμως ανήκε στους Μαγυάρους, οι οποίοι πήραν τα ηνία στο σκορ στο 15ο λεπτό με 6-5 και από τότε δεν τα έχασαν ξανά.

Το προβάδισμα της Ουγγαρίας είχε αυξητικές τάσεις από το τρίτο οκτάλεπτο και μετά, με το τελικό αποτέλεσμα να κλείνει στο 15-11.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Μάνχερτς με επτά γκολ, ενώ για τους Κροάτες βασικός κάτω από την εστία ήταν ο Μάρκο Μπίγιατς, νέος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού.

Η Ελλάδα ήταν η νικήτρια στο μεταξύ τους παιχνίδι στην πρώτη αγωνιστική με 10-9, στέλνοντας από την αρχή το μήνυμα πως πήγε στο Τόκιο για κάτι μεγάλο.

Η Ουγγαρία έχει τρομερή παράδοση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς μετρά τρία συνεχόμενα χρυσά μετάλλια (2000, 2004, 2008).