Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης δήλωσε στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA» πως η κατάσταση έχει αλλάξει προς το καλύτερο στην φωτιά που ξέσπασε χθες στην Βαρυμπόμπη, καθώς από τις πρώτες πρωινές ώρες επιχειρούν τα εναέρια μέσα.

«Βρισκόμασταν σε θέση ετοιμότητας όλο το βράδυ, ένα βράδυ που δεν έλεγε να τελειώσει. Υπήρχαν πολλά σημεία που πιθανώς μπορούσαν να αναζωπυρωθούν. Τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει προς το καλύτερο. Υπάρχουν τα εναέρια μέσα όπου προσήλθαν τις πρωινές ώρες. Τώρα μένει η καταγραφή των ζημιών που έχουν δημιουργηθεί», δήλωσε.

Οι ζημιές αφορούν σπίτια και επιχειρήσεις, αλλά εκείνο που έχει σημασία είναι απομακρύνθηκαν έγκαιρα οι κάτοικοι από τις περιοχές που «σάρωσε» η φωτιά και ευτυχώς, δεν υπήρξαν θύματα.

Επιπλέον, ανέφερε ότι υπήρξε μεγάλη επιχείρηση διάσωσης των ζώων στις περιοχές αυτές, αλόγων και τετράποδων.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Αττικής, οι πρώτες πληροφορίες αποδίδουν το αίτιο της φωτιάς σε κάποιο μετασχηματιστή από κολώνα.

«Απ’ ότι φαίνεται από τις πρώτες ενδείξεις και τις πληροφορίες που έχουμε κάποιος μετασχηματιστής από κολώνα ήταν η αιτία εκείνη της πρώτης φωτιάς, από την υπερφόρτωση των ηλεκτροφόρων συρμάτων».

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε πως οι πολίτες θα πρέπει να προσέξουν το κομμάτι της υγείας τους, καθώς τις τελευταίες ώρες κυριαρχεί ένα επικίνδυνο «κοκτέιλ» καύσωνα και της αποπνικτικής ατμόσφαιρας στην Αττική.