Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τίθενται οι Δημοτικές Ενότητες Πεταλούδων και Καλλιθέας του Δήμου Ρόδου της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν την Κυριακή στο νησί.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία έναρξης της εκδήλωσης του φαινομένου και για έξι μήνες, ήτοι έως και 01 Φεβρουαρίου 2022.

Η ανακοίνωση της ΓΓΠΠ

Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κηρύσσονται σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας οι Δημοτικές Ενότητες Πεταλούδων και Καλλιθέας του Δήμου Ρόδου της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στις 01-08-2021 στην παραπάνω περιοχή.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία έναρξης της εκδήλωσης του φαινομένου  και για έξι (6) μήνες, ήτοι έως και 01 Φεβρουαρίου 2022.

Περισσότερα σε λίγο…