Διπλή χαρά αποτελεί για τα Γρεβενά, τη γεννέτειρα του Μίλτου Τεντόγλου, η μεγάλη νίκη του 23χρονου αθλητή στο άλμα εις μήκος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Οι οικείοι του πανηγυρίζουν για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, ενώ η μητέρα του, Ιωάννα Παπαδημητρίου, δηλώνει πολύ χαρούμενη και συγκινημένη.

«Περιμέναμε το χρυσό»

Μιλώντας στην ΕΡΤ, για τη μεγάλη επιτυχία του γιου της, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Είμαι χαρούμενη, ευτυχισμένη. Με βρίσκετε σε δύσκολη ώρα μετά από όλη την ένταση το προηγούμενο διάστημα και την ώρα του αγώνα. Είμαι έτοιμη να καταρρεύσω και να βάλω τα κλάματα από τη χαρά και τη συγκίνηση. Βέβαια, περίμενα αυτό το άλμα, είναι αλήθεια ότι περίμενα και κάτι παραπάνω. Όπως περίμενα και το χρυσό. Δεν το λέγαμε, αλλά μέσα μου πίστευα εδώ και πάρα πολύ καιρό ότι θα τα καταφέρει.

»»Ήταν ένας δύσκολος αγώνας, περίεργος όπως είπε και ο ίδιος. Ήταν λίγο τυχερός έτσι όπως εξελίχθηκε. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι πολύ σκληροί, υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός. Ποτέ δεν ξέρεις πώς θα εξελιχθεί ο αγώνας, καρδιοχτυπήσαμε και στο τέλος ουρλιάζαμε από τη χαρά μας. Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή του και όλους όσοι ήταν δίπλα του, που τον βοήθησαν με το γόνατο και τη θεραπεία του. Αυτούς που τον στήριξαν, τον Βαγγέλη Παπανίκο που εξαιτίας του υπάρχει ο Μίλτος και τον κύριο Πομάσκι του οποίου του βγάζω το καπέλο», είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με την ertnews και συνέχισε:

«Δεν μπόρεσα να του μιλήσω επειδή θα είναι σίγουρα πολύ απασχολημένος, τους έστειλα φωτογραφείς από εδώ, το καφέ που σύχναζε ο Μίλτος. Τώρα, το διασκεδάζουμε με μία τρελοπαρέα. Είναι η ώρα να το απολαύσουμε. Θέλω πριν κλείσω, να συγχαρώ όλα τα παιδιά της ελληνικής Ολυμπιακής αποστολής για την πρόκριση που πέτυχαν, για τον αγώνα που έκαναν ή πρόκειται να κάνουν. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια».