Χρώμα, ζωντάνια και ζεστασιά αναμένεται να αποκτήσουν δημόσια νοσοκομεία της χώρας, τα οποία θα «πετάξουν» από πάνω τους το γκρίζο και το χλωμό λευκό και θα ντυθούν με τα πιο αισιόδοξα χρώματα προκειμένου να υποδεχτούν καταλλήλως την μετά Covid εποχή.

Συγκεκριμένα η UrbanAct (www.urbanact.gr) σε συνεργασία με την Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, εκκινεί ένα πρόγραμμα δημόσιων τοιχογραφιών στο νοσοκομείο, σε μια προσπάθεια να αναβαθμιστούν αισθητικά οι χώροι του και να δώσουμε χρώμα και ελπίδα σε όλο το προσωπικό και στους εργαζόμενους στις δύσκολες αυτές εποχές.

Η εν λόγω δράση είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα της UrbanAct  «Χρώμα Στα Νοσοκομεία» το οποίο υλοποιεί από το 2018 με την αρωγή του Υπουργείου Υγείας σε νοσοκομεία ανά την Ελλάδα. Για την πόλη της Λάρισας είναι η δεύτερη τοιχογραφία που υλοποιείται σε χώρους υγείας, μετά την τοιχογραφία που υλοποιήσαμε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας το 2020.

Η παρούσα τοιχογραφία αποτυπώνει στοιχεία που παραπέμπουν στην διασύνδεση του νοσοκομείου με το αντικείμενο του, τη διασύνδεσή του με το «περιβάλλον» και την πόλη της Λάρισας μέσα από σύμβολα που εμπεριέχονται και στο λογότυπο του νοσοκομείου.

Ο καλλιτέχνης ο οποίος υλοποίησε το έργο είναι ο streetartist Life In Colour.

Η ομάδα παράλληλα υλοποίησε και μικρής κλίμακας παρέμβασης σε χώρο που προτάθηκε από το προσωπικό του νοσοκομείου, σε χώρο ξεκούρασης των εργαζομένων.