Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες ένα ιδιαίτερο βίντεο με τον Γιάννη Αντεντοκούνμπο να τραγουδάει το σύνθημα των οπαδών του Ολυμπιακού «είσαι στο μυαλό, κάτι μαγικό».

Ο σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς, μετά τη νίκη επί των Phoenix Suns στον έκτο τελικό, που έδωσε στα «ελάφια» το πρωτάθλημα του NBA, επέλεξε αυτό το σύνθημα: Στην έκσταση της μεγαλύτερης στιγμής της καριέρας του. Και όπως είναι πολύ λογικό; Ακούμπησε ευαίσθητες ερυθρόλευκες χορδές.

Καμαρώνει ο ελληνισμός για τον Γιάννη, και την παραμυθένια ιστορία του ως την κορυφή του κόσμου. Καμαρώνουν για έναν λόγο παραπάνω και οι φίλοι του Ολυμπιακού για χάρη του. Διότι δεν είναι μυστικό ότι ο σούπερ σταρ των Μπακς, έκανε όνειρα παιδί σε φόντο ερυθρόλευκο.

Η φωτογραφία του με την φανέλα των Πειραιωτών στο Καραϊσκάκη, πλάι στον αείμνηστο πατέρα του είναι αδιάψευστος μάρτυρας.

Όπως και εκείνη με τον αδερφό του εν έτη 2014: Ξανά στο Φαληρικό γήπεδο. Για ένα φιλικό ματς Αυγούστου του Ολυμπιακού, απέναντι στην Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Ήταν παρέα του μάλιστα ο Θανάσης Αντετοκούνμπο. Ο μεγαλύτερος αδερφός του. Ο Θανάσης που το 2017 φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός έσπευσε από τη πρώτη στιγμή της κατάκτησης του πρωταθλήματος του ΝΒΑ, να συγχαρεί τα δύο αδέρφια. «Συγχαρητήρια Γιάννη και Θανάση! Μας κάνατε όλους τους Έλληνες πολύ περήφανους κατακτώντας το πρώτο σας δαχτυλίδι στο ΝΒΑ!» ήταν το σχετικό μήνυμα στα social media. Mάλιστα είχε ακολουθήσει και ένα ακόμη, από τον ίδιο τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Πολύ λογικά ανταπέδωσε και απόψε στο άκουσμα της είδησης για αυτό το video. Με διαδοχικά repost και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, αλλά και η Ερυθρόλευκη ΠΑΕ ανταποκρίθηκαν. Για τον Έλληνα που ταξιδεύει το όνομα της Ελλάδας στα πέρατα του κόσμου. Για εκείνον που μας γεμίζει υπερηφάνεια.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το 2016 ο Γιάννης Αντεντοκούνμπο είχε ανεβάσει στους λογαριασμούς του στα social media μια φωτογραφία από την παιδική του ηλικία, στην οποία φορούσε τη φανέλα της ομάδας του Πειραιά.

Ο Γιάννης Αντεντοκούνμπο άλλωστε δεν έχει κρύψει ότι είναι φίλαθλος του Ολυμπιακού. Οι φωτογραφίες που υπάρχουν από την παιδική του ηλικία άλλωστε αποδεικνύουν ότι υποστηρίζει την ομάδα του μεγάλου λιμανιού. Το γεγονός ότι οι Μπακς μετά από λίγη ώρα κατέβασαν το βίντεο, προφανώς για λόγους μάρκετινγκ, δεν αλλάζει τα δεδομένα.