Αποκλειστικές εικόνες εξασφάλισε το MEGA από το μεγαλύτερο κορονοπάρτι που έχει γίνει στη Μύκονο.

Ξημερώματα στη Μύκονο και τα αυτοκίνητα έχουν μπλοκάρει τον δρόμο. Η εικόνα θυμίζει παραμονή πρωτοχρονιάς στο κέντρο της Αθήνας.

Νεαρά άτομα περνούν ανάμεσα στα αυτοκίνητα, προσπαθούν να φτάσουν σε ένα από τα μεγαλύτερα κορονοπάρτι της Μύκονου σε βίλα, στην περιοχή Κανάλια. Η μουσική ίσως κάποια στιγμή να έφτανε και μέχρι το αστυνομικό τμήμα.

Ο δικηγόρος Δημήτρης Κορωνάκης αποκαλύπτει στο MEGA: «Είχαν το θράσος να κάνουν το πάρτι απέναντι από το αστυνομικό τμήμα».

Κυκλοφοριακό κομφούζιο για το κορονοπάρτι

Τα ντεσιμπέλ από τα ηχεία στο «κόκκινο». Η μουσική ηχούσε τόσο δυνατά που οι περίοικοι καλούσαν στο αστυνομικό τμήμα για διατάραξη ησυχίας.

Αποκλειστικές εικόνες του MEGA δείχνουν ότι οι διοργανωτές είχαν μπλοκάρει τον δρόμο με φορτηγάκια ώστε να μην μπορούν να φτάσουν οι δυνάμεις της αστυνομίας στη βίλα, που ήταν σε αδιέξοδο.

Η αστυνομία που τελικά κατάφερε να φτάσει στο σημείο αφαίρεσε πάνω από 18 πινακίδες, επέβαλε πρόστιμο 50.000 ευρώ στον διοργανωτή ενώ επιβεβαιώθηκαν και άλλες παραβάσεις για ναρκωτικά και μέθη.

Σημειώνεται ότι η είσοδος στο συγκεκριμένο πάρτι στοίχιζε 250 ευρώ, με τους συμμετέχοντες -όταν φτάνουν στη βίλα- να λένε το συνθηματικό προκειμένου να μπουν, ενώ ήταν υποχρεωμένοι να αφήσουν και το κινητό τους στην είσοδο για να μη βιντεοσκοπήσουν το πάρτι.

Ήδη, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σχεδιάζει να προωθήσει αλλαγές στη νομοθεσία ώστε τα πρόστιμα να επιβάλλονται και στους ιδιοκτήτες πολυτελών κατοικιών που κλείνονται από διοργανωτές αντίστοιχων πάρτι.

Τα κορονοπάρτι βγαίνουν στα… ανοιχτά

Χθες το απόγευμα, η Λιμενική Αρχή της Μύκονου ενημερώθηκε για πάρτι σε σκάφος αναψυχής στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη.

Στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής όπου διαπίστωσαν πάρτι επί του σκάφους, στο οποίο επέβαιναν δέκα αλλοδαποί επιβάτες, ένα μέλος πληρώματος, καθώς και ο κυβερνήτης και ιδιοκτήτης του.

Στους επιβάτες, στο μέλος πληρώματος, στην πλοιοκτήτρια εταιρεία και στον κυβερνήτη επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο και παράλληλα κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

Οι έλεγχοι της αστυνομίας και του λιμενικού θα συνεχίσουν να είναι εντατικοί τον Αυγούστου ώστε να μπει φρένο σε κάθε μορφή κορονοπάρτι.