Για την στήριξη των Ιατρικών σχολών της χώρας αλλά και των πανεπιστημιακών νοσοκομείων της και την ενίσχυση της Ιατρικής σχολής Αθηνών με επιπλέον προσωπικό, μέλη Διδακτικού και Επιστημονικού Προσωπικού (ΔΕΠ) και υποδομές, συζήτησαν χθες σε συνάντηση τους ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η πρόσφατα εκλεγμένη ηγεσία της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Πρωθυπουργός συνεχάρη στην διάρκεια της συνάντησης τον πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής, καθηγητή Καρδιολογίας Γεράσιμο Σιάσο και τον νέο αναπληρωτή πρόεδρο καθηγητή Χειρουργικής Νικόλαο Αρκαδόπουλο για την εκλογή τους και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς το σύνολο των πανεπιστημιακών σε όλες τις Ιατρικές Σχολές οι οποίοι, σε συνεργασία με το προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας, έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν, τη μάχη κατά της πανδημίας.

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης τόνισε τον εξαιρετικά σημαντικό ρόλο των Ιατρικών Σχολών στην εκπαίδευση των νέων γιατρών και την πρωτοποριακή έρευνα. Σε μια προσπάθεια γενικής στήριξης των ιατρικών σχολών δε, τα συναρμόδια υπουργεία Παιδείας και Υγείας τονίστηκε ότι θα ζητήσουν από όλες τις Ιατρικές Σχολές τις προτεραιότητες τους, τις οποίες κι στην συνέχεια θα εξετάσει η κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε, επίσης, τη βούληση της κυβέρνησης για ενίσχυση της εξωστρέφειας των ΑΕΙ με ανάπτυξη συνεργασιών με τα ΑΕΙ του εξωτερικού, καθώς και με τη λειτουργία ξενόγλωσσων προγραμμάτων σπουδών.

Ο κ. Σιασος από την πλευρά του ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό και έθεσε τα θέματα άμεσης προτεραιότητας που απασχολούν την Σχολή του και τους καθηγητές ιατρικής του πανεπιστημίου Αθηνών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και ο υφυπουργός Παιδείας και Άγγελος Συρίγος.